Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Epäily: Teini antoi lämpötilan vaikuttaa talvipukeutumiseensa

Koillishelsinkiläisen perheen 15-vuotiaan tyttären epäillään menneen kouluun talvikengissä jo kahtena peräkkäisenä aamuna.

lenkkarit ja talvikengät lattialla
Arkistokuvamme liittyy tapaukseen.

Perheen äiti Hennamaija Mäkinen, 42, muistaa maininneensa tyttärelleen, että ulkona oli miltei kaksikymmentä astetta pakkasta.

”Mutta en minä sitä sillä äänensävyllä sanonut, että ei saisi laittaa lenkkareita.”

Isän mukaan lapsen uhmakas käyttäytymismalli ei voi olla peräisin kotoa.

”Itselläni ei ole ollut talvikenkiä tai pitkiä alushousuja sitten armeijan”, Juuso Mäkinen, 45, korostaa.”

Tyttären käytös
muuttui vähitellen

Vanhemmat kertovat tyttärensä käytöksen alkaneen muuttua tammikuussa ensilumen satamisen jälkeen.

”Ensin hän alkoi alle kymmenen asteen lämpötiloissa käyttä pipoa ja sormikkaita”, Hennamaija muistaa.

”Ja sitten yhtäkkiä viime viikonloppuna tyttö vaati, että tulisin hänen kanssaan kauppaan ja auttaisin valitsemaan riittävän lämpöiset talvikengät. Annoin rahaa ja sanoin, että en kyllä tule, kun tennareihini oli postilaatikolla käydessä mennyt lunta ja ne olivat ihan märät.”

”Tänä aamuna huomasin, että tytöllä oli pitkävartiset sukat, vieläpä kahdet, sellaiset villasukat päällimmäisenä”, Juuso lisää.

Vanhemmat peräävät
koulun vastuuta

Sekä Hennamaija että Juuso osoittavat syyttävällä sormellaan koulun suuntaan.

”Valinnaisella käsityön tunnilla panivat lapset neulomaan itselleen lapaset. Ehkä siellä on jopa annettu ymmärtää, että pipoa voi pitää sisätilojen lisäksi myös ulkona”, Hennamaija sanoo ääni väristen.

”Olen huolissani, mihin tämä kaikki vielä päättyy, että mitä meidän Oona seuraavaksi keksii, nyt kun on alkuun päässyt.”

Myös Uutissirkuksen lapsipsykologia- ja ovenpaiskonta-asiantuntija Uolevi Ahonen on tapahtuneesta kummissaan. Hänkin arvelee, että kaikkea ei ole vielä nähty.

”Uskon porttiteoriaan. Jos tämä jatkuu, niin kohta on tytöllä yllään toppahousuja ja huopatossuja ja kuomasaappaita ja karvahattuja. Ja lapsi pyrkii toki mielellään kapinoimaan vanhempiaan vastaan, että kyllä siinä mielessä olisi monella isällä ja äidillä tässä peiliinkatsomisen paikka.”

”Jotkut koulut sentään suitsivat pukeutumista. Kun seitsemän tuntia ollaan sisällä ulkojalkineissa, niin kyllä siinä melko sukkahikinen olo tulee, jos on koko päivän talvikengät jalassa.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.