Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Olympiakomitean johtajavalinnassa muhii jättiyllätys – Paavo Väyrysen nimi mainittu

Kokoomuksen virallinen ehdokas seuraaviin presidentinvaaleihin nimitetään viikon kuluttua Hilmanpäivänä Suomen olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen. (Kuva: Paasikivi, CC BY-SA 4.0., rajattu vaakakuvaksi.

Kokoomus on hyväksynyt ehdolle viisi kokenutta ja ansioitunutta Suomen kansalaista. Alla oleva virallinen nimilista julkaistaan olympiakomitean luvalla puolueettomuutta ja tasa-arvoa kunnioittaen sukunimien mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Kanerva Ilkka, 72, kokoomuksen jäsen 54 vuotta
Multala Sari, 42, kokoomuksen jäsen 22 vuotta
Rahkamo Susanna, 55, kokoomuksen jäsen 35 vuotta
Vapaavuori Jan, 55, kokoomuksen jäsen 37 vuotta
Väyrynen Paavo, 74, kokoomuksen ehdokasjäsen (uusi), keskustan jäsen 48 vuotta, kansalaispuolueen jäsen 2 vuotta, seitsemän tähden liikkeen jäsen 1 vuotta, keskustan Maalahden paikallisosaston uusiojäsen 1 vuotta.

Esivaaliin valituista Rahkamo ja Multala omaavat runsaasti kokemusta liikuntaharrastuksista. Kolme muuta ehdokasta omaavat runsaasti kokemus- ja elämysjaksoja erilaisissa muissa harrastussegmenteissä.

Sauli Niinistön kausi tasavallan presidenttinä päättyy alkuvuodesta 2024.

Teksti: Tapio Hämäläinen, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.