Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Suomalaiset koronabileet Ruotsin avuksi Gotlannin puolustuksessa

Mikäli koronabileisiin yhdistettäisiin kertausharjoitukset, Suomi voisi jo ensi viikonloppuna lähettää Gotlantiin kaksikymmentä baarillista miehiä ja naisia.

Miehen käsi ja naisen käsi oluttuopilla, takana meren aallot, kuva Karolina Grabowska / Pexels
Kuva: Karolina Grabowska / Pexels

Eduskunnan karaokekerhossa viime yönä hieman ennen valomerkkiä syntynyt ajatus on saanut varovaisen toiveikkaan hyväksynnän Ruotsin puolustusvoimissa.

“Vähintäänkin yhteistyötä Suomen kanssa on syvennettävä. Kukaan ei halua hyökätä alueelle, jossa on humalaisia ja ehkä jopa alastomia suomalaisia”, majuri Tomas Öskog kommentoi ehdotusta tuoreeltaan.

Maanpuolustuskorkeakoulun puolustusstrategian ylivääpeli Joose Hakamäki pitää Suomen mahdollista tukioperaatiota malliesimerkkinä psykologisesta sodankäynnistä.

”Mikäli suomalaiset varustetaan riittävän hyvin, eli vähintään kahdellatoista olutlaatikolla, kuudella hanaviinipakkauksella ja seitsemällä viinapullolla kukin, he kykenevät helposti eliminoimaan minkä tahansa vihollisen”, Hakamäki sanoo.

”Kun disco ja räppi raikaavat ja porukka bailaa ankarasti, niin vihollisen joukot tuskin haluavat enää sotia vaan liittyvät mukaan kemuihin. Elleivät he sitten koronaa pelätessään käänny heti rannassa takaisin.”

Euroopan komissiossa selvitetään jo puolustusyhteistyön juridiikkaa, mutta yleisesti ottaen hyötyjä pidetään suomalaisista aiheutuvia haittoja suurempina.

”Toki tässä täytyy ottaa kulttuurierot huomioon. Gotlantia uhkaa vihollinen, joka mielellään myös syö. Luulisin, että ainakin suolakurkkuja ja blinejä olisi syytä liittää suomalaisten taisteluvarustukseen”, EU:n elintarvikevienti- ja -tuontikomissaari Wolfgang Düngemittel lisää.

Teksti: Jari Linkola, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
YLE 21.10.2020: Gotlannissa on alettu kouluttaa asevelvollisia vuosien tauon jälkeen – “Vähän jännittää mutta tuntuu siltä, että tällä on tarkoitus”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.