Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Asiantuntijamme antaa 13 vinkkiä korona-ajan vappuun

Koronavappuvalmistelut kannattaa aloittaa heti alkuviikosta. Mikäli sisustat kotisi Helsingin Ullanlinnanmäeksi, voit viettää vappuasi perinteiseen tapaan!

tyhjä keväinen Ullanlinnanmäki
Kaivopuiston olosuhteita jäljittelevä märkä nurmi ja kylmä tuuli takaavat vapunpäivän juhlatunnelman myös kotioloissa.

Ennen vappua

1. Hanki multaa ja yksi kivenlohkare ja kippaa ne olohuoneeseesi tai yksiöösi. Sijoita pääsiäiseltä jääneitä rairuohomättäitä multaan tai kylvä kokonaan uudet ruohot. Muista kastella joka päivä.

2. Hanki makusi mukaista juotavaa ja juotavaa. Syötävääkin saa olla, jos se on kuulunut perinteisiisi.

Vappuaattona

3. Täytä pesuvati ja laita sen keskelle hymypoikapatsas tai kukkaruukku tai mikä mötikkä nyt sattuu kotoasi löytymään ja lakita se. Juo skumppaa ja huuda ”Glada vappen”. Striimaa tämä puhelimellasi ystävillesi, jotka toimivat omissa kodeissaan samaan tapaan.

4. Mikäli olet tamperelainen, oululainen tai lappeenrantalainen teekkarifuksi, täytä kylpyamme tai ämpäri jääkylmällä vedellä ja kastaudu siihen haalarit ylläsi. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

5. Horju pikkutunneilla kotiisi eli makuuhuoneeseesi tai yksiön siihen laitaan, jossa nukut. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

Vapunpäivänä

6. Jotta saavutat samanlaisen olon kuin sinulla on Ullanlinnanmäellä, kannattaa herätä aamuyöllä jo ennen kuin on nukahtanut. Avaa kaikki kotisi ikkunat, jotta kämppäsi viilenee Kaivopuiston lämpötiloihin ja jotta siellä tuulee mahdollisimman paljon.

7. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!” Kiiruhda Ullanlinnanmäelle eli olohuoneeseesi (yksiössä ainoan huoneesi toiseen reunaan) varaamaan parasta mahdollista paikkaa.

On hyvä kutsua kotiinsa joku toinen ihminen, jotta voit kiistellä hänen kanssaan, kumpi saa istuutua kalliolle eli kivenlohkareelle ja kumpi märän rairuohopläntin tai mullan päälle.

8. Nuoku viluisena ja tarkkaile kelloa. Huutele ystävillesi videopuheluilla, Whatsapp-viesteillä ja tekstareilla ja kysy ”missäootnyt”. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

9. Sovi perinteiseen tapaan treffit ystäviesi kanssa sen ison lehmuksen (siis jukkapalmun) viereen. Käy paikalla tasalta ja puolelta ja havaitse, että he eivät ole siellä. Riitele puolisosi tai tyttö- tai poikaystäväsi kanssa siitä, että et ole onnistunut löytämään seuruettasi. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

10. Kun aamu etenee, kutsu naapurustostasi paikalle maailman hauskin mies (jokaisessa naapurustossa on vähintään yksi sellainen). Kuuntele tallenteilta Ylioppilaskunnan laulajien koko tuotanto. Kappaleiden väliin maailman hauskin mies kertoo sutkauksia, joille naurahtelet kämmenilläsi reisiisi lyöden, juot skumppaa ja huudat: ”Glada vappen!”

11. Pyydä joku toinen naapurisi esiintymään Aalto-yliopiston opiskelijana, joka puhuu taloudesta, tuottavuudesta ja urapoluista. Tai samantekevää mistä. Et kuule puheesta sanaakaan, koska olet sen verran kaukana lavasta, yksiössäkin helposti yli metrin päässä.

12. Ammu lumitykillä ikkunoista sisään. Tulee entistä kylmempi ja paha olokin vielä. Jonota iltapäivällä vessaan ja lähde kotiin eli toiseen huoneeseen tai yksiön toiseen laitaan. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

13. Muistele pitkin vuotta kaikkia niitä hassunhauskoja sattumuksia, joita tämäkin perinteinen vappusi oli tulvillaan. Juo skumppaa ja huuda: ”Glada vappen!”

”Mikäli teet tästä uudesta vapunviettotavastasi perinteen, säästyt monelta vaivalta ja matkakulut jäävät kokonaan pois”, iloitsee nämä ohjeet laatinut Uolevi Ahonen, joka on Uutissirkuksen karnevaalien ja suomalaisen juhlintamentaliteetin asiantuntija.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.