Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Lennu pressaksi 2024 -valitsijayhdistys on kerännyt jo yli 19 000 kannattajakorttia – Liitot nostavat kissan pöydälle

Istuvan presidentin Sauli Niinistön Lennu-bostoninterrierin ehdokkuutta ajava valitsijayhdistys Lennu pressaksi 2024 on saanut kerätyksi jo lähes kaikki vaaliehdokkuuteen vaadittavat 20 000 kannattajakorttia.

pieni koira kulkee nurmikolla raapimisenestokaulus päässään
Arkistokuvamme lampunvarjostin ei liity vuoden 2024 presidentinvaaleihin

”Jo 19 365 kansalaista ovat osoittaneet tukensa valtakunnan ykköshauvalle parissa päivässä. Suomalaiset ovat tahtonsa ilmaisseet, ja he haluavat Lennun ehdokkaaksi”, julistaa Lennun kampanjapäällikkö Jere Mustiala tiedotteessaan.

Lennu pressaksi 2024 -kampanja käynnistettiin kaksi päivää sitten. Helsingin yliopiston valtiotieteen professori Simo Bergin mukaan on täysin ennennäkemätöntä, että kannattajakorttien keräys aloitetaan kuusi vuotta ennen vaaleja.

”Tämähän on aivan pöyristyttävää. Ehdokkaan julkisuuskuvahan saattaa ryvettyä kuudessa vuodessa aivan totaalisesti.”

Pöyristyneitä ovat myös Allergia- ja astmaliitto sekä Suomen kissaliitto, jotka julkaisivat eilen keskiviikkona Lennun ehdokkuutta kritisoivan yhteiskannanoton. Liittojen mukaan Lennun ehdokkuus on niin ongelmallinen, että se pitäisi kieltää kokonaan.

”Jos maamme presidenttiehdokkaaksi asetetaan koira, rikotaan lakia mitä räikeimmällä tavalla. Yhdenvertaisuuslain kahdeksannen artiklan mukaan ketään ei saa syrjiä esimerkiksi terveydentilaan tai uskontoon liittyvän syyn takia. Lennun ehdokkuus on syrjivä vihateko kaikkia kissaihmisiä ja allergikkoja kohtaan”, kannanotossa todetaan.

Somekansa jakautui

Kampanja on herättänyt runsaasti keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Lennua kannattava somekansa on perustellut päätöstään muun muassa ranskanbulldoggin puhtoisella imagolla.

”Ai miksikö kannatan Lennua? Koska Lennu on jo entuudestaan maailmalla rakastettu. On muutenkin jo korkea aika saada Suomeenkin tunnettu somepressa!”, twiittasi perusuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari.

”Kansa on kyllästynyt kieroihin poliitikkoihin. Lennu on tunnetusti hyvä poika”, twiittasi Kennelliiton varapuheenjohtaja Sissi Rakkinen tiistaina.

Jopa Venäjän presidentti Vladimir Putin jakoi valitsijayhdistyksen tiedotteen virallisella Twitter-tilillään.

Lennun ehdokkuutta vastustavat tviittaajat vetosivat etupäässä edellä mainittuun liittojen kannanottoon. Vastustajiinkin lukeutui lukuisia vaikutusvaltaisia nimiä, kuten Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka julkaisi tiistaina Facebookissa pitkähkön pohdintapäivityksen Suomen demokratian tilasta. Myös maamme entinen presidentti Tarja Halonen twiittasi huolensa Lennun ehdokkuudesta:

satiiriämpäri 2019

”Kyllä nyt pörhistyi turkki sekä Meggillä että minulla”, hän kirjoitti maanantaina.

Edit 5.12.2018 klo 18.56: korjattu Lennun rotu bostoninterrieriksi

Teksti: Katri Keskitalo, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.