Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kansalaisten pääsyä poliitikkojen potilastietoihin halutaan helpottaa

Kansalainen haluaa merkittävästi laajentaa pääsyään poliitikkojen arkaluonteisiin potilastietoihin. Kansalainen perustelee vaatimustaan oman turvallisuutensa parantamisella.

kaksi poliisiautoa ja poliiseja eduskuntatalon portaiden edustalla
Mikäli kansalainen saisi käyttöönsä poliitikon potilastiedot, hän voisi välttyä monelta talouttaan ja terveyttään uhkaavalta vaaralta kuten sote-uudistukselta. Tällöin poliisinkin työtaakka pienenisi.

Kansalainen tahtoisi saada potilastiedot käyttöönsä vakavan hengen- ja terveyden vaaran tai merkittävän omaisuusvahingon torjumiseksi.

“Kaikki nämä uhat ovat toteutuneet tällä vaalikaudella, koska minulla ei ollut pääsyä potilastietoihin kun menin äänestämään”, Helsingin Kansalaistorin keskivaiheilta tavoittamamme kansalainen Marko Harjutie sanoo.

Harjutie haluaisi lääkärien ilmoittavan hänelle ministerien potilastietoja oma-aloitteisesti rikosten ennalta ehkäisemiseksi jo ennen vaaleja. Monen suomalaisen kansaedustajan ja ministerin potilastietoja voi havainnoida säännöllisesti ainoastaan heidän blogikirjoituksistaan ja somepäivityksistään.

“Siellä paljastuvat toki narsistiset luonnehäiriöt, mutta monta muuta turvallisuuteeni liittyvää seikkaa jää pimentoon, koska niiden julkistaminen on kiinni poliitikosta itsestään.”

Pisimmällä potilastietojen avoimuudessa ollaan Yhdysvalloissa, missä maan presidentistä voi tehdä diagnoosin joka päivä pelkästään avaamalla television, Twitterin tai Facebookin.

Potilastietoja muissa aviiseissa:
Yle 6.11.2018: HS: Poliisille halutaan helpompi pääsy arkaluontoisiin potilastietoihin
HS 6.11.2018: Sisäministeriö nuijii pikavauhdilla poliisille pääsyä arkaluontoisiin potilastietoihin – ”Olen aika tyrmistynyt tästä”, sanoo lääkäriliiton toiminnanjohtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.