Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Sipilä vahvistaa: olen lukenut presidentin Wilma-viestit

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan presidentti Niinistö kertoi kiky-tapaamisestaan työmarkkinajohtajien kanssa hallituksen Wilmassa.

presidentti Sauli Niinistö Helsingin kaupungintalon parvekkeellaSauli
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen, vaikka ainakin presidentti Sauli Niinistön vieressä seisova Jan Vapaavuori on pukeutunut taskuliinaan. Äärimmäisenä oikealla tyystin vailla taskuliinoja Norjan kuningatar Sonja ja vasemmalla Tanskan kuningatar Margareeta.

“Kun arvelin, että se on hyvä idea, presidentti laittoi minulle hyvä-merkinnän”, Sipilä sanoo.

Niinistö kutsui vanhempainiltaansa mm. EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen ja SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn.

Tapaamisen jälkeen osa työmarkkinajohtajistakin sai hyvä-merkinnän. Kokoomuksen Alex Stubb ei ollut mukana presidentin viestittelyssä tai merkinnöissä. SDP:n Antti Rinne ei tiennyt tapaamisesta, mutta sai myöhemmin hyvä-merkinnän silmää miellyttäneestä taskuliinattomasta pukeutumisestaan.

Wilma on digitaalinen järjestelmä, jonka avulla presidentti voi pitää yhteyttä sopiviksi katsomiinsa henkilöihin hallituksessa, oppositiossa, työmarkkinajärjestöissä ja energiayhtiö Fortumissa. Sen analoginen edeltäjä oli Urho Kaleva Kekkonen.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 13.8.2018: Uutuuskirja: Sauli Niinistö toimi hallituksen kilpailukykysopimuksen takaajana – Presidentti käyttää valtaansa myös sisäpolitiikassa
IL 13.8.2018: Uutuuskirja: Sauli Niinistö vieroksui Alexander Stubbia ja Carl Haglundia – taskuliinatkin ärsyttivät: ”Minä en tuollaista laittaisi ikinä”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.