Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Hallitus tukee vanhuksia

Hallitus ehdottaa, että eläkeläiset voisivat parantaa talouttaan ajamalla rekka-autoa ja bussia. Ratkaisu nostaisi myös bruttokansantuotetta.

Hallitus on ryhtynyt voimatoimiin eläkeläisten tulotason nostamiseksi. Lääkkeenä ongelmaan on linja-auton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän yläikärajan nosto.

Nykylain mukaan linja-auton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän ajo-oikeus päättyy 70-vuotiaana. Hallitus esittää, että ajo-oikeutta jatkettaisiin 70 ikävuodesta lukien enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Yläikärajan poistolla on tarkoitus myös nostaa bruttokansantuotetta. Tällä hetkellä moni eläkeläinen joutuu ajamaan liikenteessä vain mopolla, mopoautolla tai 1980-luvun Ford Fiestalla, vaikka koko työikänsä olisikin istunut ammatikseen ratin takana.

“Kun yli 70-vuotiaat pääsevät linja-auton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän rattiin, se lisännee korjaamojen työllisyyttä ja vakuutusyhtiöiden maksamien korvausten määrää ja tätä kautta maamme bruttokansantuotetta”, sanoo valtiovarainministeriön johtava konsultti Raimo Vauras.

Yläikäraja helpottaa kuljetusalan yritysten joustavia eläkeratkaisuja. Jos terveys sallii, kuljettajan ei tarvitsisi eläköityä ensinkään.

Aiemmin hallitus on tukenut palomiehiä vastaavanlaisesti nostamalla heidän eläkeikänsä 55 vuodesta 65:een.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.