Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Kuuntelijan hätkähdyttävä havainto: “Radiojuontaja ei puhunut omasta navastaan”

työhanskaan verhottu käsi pitelee pientä matkaradiota
Jorma Latomeri pääsee kuuntelemaan radiota työpaikallaan 1664 tuntia vuodessa.

Peräseinäjokelainen Jorma Latomeri hieraisi tänä aamuna hämmästyneenä korviaan, sillä hän huomasi osuneensa radiotaajuudelle, joka lähetti miellyttävää ohjelmaa.

“Aattelin ensin, notta väärä kanava on sattunu kohoralle, sillä se plikka siäl rarioos ei puhunu ittestänsä mitään”, Latomeri kertoo.

Hän kuvailee, että toimittajan puheesta sai koko ajan selvää eikä hänellä ollut studiossa mukanaan seuruetta, joka olisi hihitellyt, hohotellut ja räkättänyt kaikelle kerrotulle. Juontaja käsitteli vakavasti otettavia ajankohtaisia aiheita eikä puhunut mitään siitä mitä oli syönyt ja juonut viime aikoina tai mitä itse ajatteli katupölystä, lonkerosta, vauvauinnista, invavessoista, euroviisuista tai kissoista.

Radiota työpaikallaan päivittäin useita tunteja kuuntelevan Latomeren mukaan erikoista oli myös se, että lähetyksessä ei soitettu räppiä, 90-luvun eurodancehittejä eikä 80-luvun balladeja.

“Peräpukamavoide- tai ruuansulatusjukurttimainoksiakaan ei tullu ohjelman aikana kertaakaan”, Latomeri hämmästelee.

Eniten häntä kuitenkin ilahdutti se, että toimittajan puheessa ei esiintynyt niinku-sanaa kertaakaan.

Uutissirkuksen tavoittama Radio Himphampun ohjelmapäällikkö Ricke “Riku” Rottwall vahvistaa, että hänen johtamaltaan kanavalta on lähetetty Latomeren mainitseman kaltaista ohjelmaa peräti kahden tunnin ajan.

“Pahoittelen siis todellakin ja otan tästä palautteesta kopin”, Rottwall sanoo.

Hän kertoo, että journalistiikkaa yliopistossa opiskellut harjoittelija oli joutunut sairastapauksen vuoksi juontamaan aamulähetystä yksinään täysin vailla mahdollisuutta saada apua radiokanavan kokeneilta ammattilaisilta.

“Juurikin näin, että tällainen kämmi on tapahtunut, ja mä siis niinku lupaan, ettei tämä siis tule toistumaan”, Rottwall korostaa.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan sekä Yleisradio, Nelonen että Bauer Media ovat jo ottaneet yhteyttä Ricke Rottwalliin saadakseen hänet kehityspäällikökseen.

Teksti: Alli Tiili, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.