Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Kansa luottaa Viking Lineen enemmän kuin Helsingin poliisiin

Vain 23 prosenttia nettikyselymme vastaajista pitää Helsingin poliisia turvallisuusasioissa luotettavampana kuin Viking Line -laivayhtiötä.

Viking Linen matkustajapolitiikka ja kookkaat laivat ovat ilmeisesti omiaan lisäämään turvallisuuden tunnetta myös Helsingin kaduilla.

Viking Linea kohtaan tunnettu syvä luottamus lienee saanut alkunsa Viking Amorellan päällikön toiminnasta itsenäisyyspäivän aattona. Päällikkö kieltäytyi tuolloin turvallisuussyistä ottamasta laivan matkustajiksi 25-henkistä uusnatsiryhmää, joka oli matkalla suomalaisiin mielenosoituksiin.

Viking Line on jo vuosia ollut näkyvästi esillä sekä Helsingin että Turun katukuvassa. Esimerkiksi Helsingissä yhtiön noin kerrostalon kokoiset laivat näkyvät jokseenkin kaikkialle kaupungissa, ainakin jos nousee vähänkään tavanomaista korkeammalle paikalle.

Poliisikin on viime vuosina lisännyt näkyvyyttään erityisesti tilaisuuksissa, joiden onnistumista on voinut vaarantaa vasemmistolainen tai yleisinhimillinen ajattelu.

“Poliisi ei tietenkään voi kommentoida omaa toimintaansa yhtä avoimesti kuin laivayhtiö, mutta omaan julkisuuskuvaansa se ehkä voisi silti vaikuttaa siten, että tavalliselle kadullaliikkujalle tulisi sellainen olo, että itsenäisyyspäivänä poliisi seisoisi muunkin kuin äärioikeiston turvana”, Uutissirkuksen turvallisuus- ja perussuomalaisuusasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

“Tosin koska suurten mediatalojen on saatava klikkauksensa mahdollisimman nopeasti, ne luonnollisesti liioittelevat sekä äärioikeiston että alpakoiden että poliisin merkitystä yhteiskunnallisessa keskustelussa ymmärtämättä, että ne itse näin määrittelevät, mikä yhteiskunnallisessa keskustelussa on tärkeää.”

Uutissirkuksen Twitterissä viikonloppuna järjestämässä kyselyssä kävi ilmi, että 77 prosenttia vastaajista piti Viking Linea turvallisuusasioissa luotettavampana kuin Helsingin poliisia.

Kysely ei ollut tilastollisesti edustava. Sen vastaajia ei ollut vakioitu suomalaisia keskimäärin edustavaksi joukoksi, vaan kyselyyn saattoi vastata kuka tahansa Twitterin käyttäjä.

Koska kyselyymme vastasi kuitenkin puolensataa ihmistä, nostimme sanan “kansa” tämän jutun otsikkoon. Käytimme myös edellisessä virkkeessä lukumäärää ilmaisemassa termiä “puolensataa”, koska se antaa vastaajajoukon koosta suuremman mielikuvan kuin täsmällinen luku 47.

Lue myös:
Uutissirkuksen turvallisuuskysely Twitterissä

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 6.12.2017: Viking Line jätti Suomeen itsenäisyyspäivän marssille pyrkineen natsijärjestön joukkion rannalle TukholmassaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.