Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Suomalaisyritys poistaa mp3-soitinten kuulovaurioriskin

Uusi laatujärjestelmä estää mp3-soittimista johtuvat kuulovauriot. Yritys alkaa neuvotella Euroopan komission kanssa järjestelmän käyttöönotosta. Sen kehittämä kaksivaiheinen ratkaisu parantaisi myös merkittävästi Euroopan työllisyyttä.

Ensimmäisessä vaiheessa uusien mp3-soittimien vakioasetuksia rukataan niin, että ne eivät toimi enää kuulokkeiden kanssa. Toisessa vaiheessa myös nyt käytössä olevien soitinten kuulovaurioriski minimoidaan.

“Kakkosvaiheen toteuttavat partiot, jotka valistavat mp3-soitinten käyttäjiä esimerkiksi kaduilla, kouluissa ja julkisissa liikennevälineissä. Valistus tapahtuu vahaamalla soittimen kuulokeliitäntä umpeen”, kuvailee laatujärjestelmää kaksi viikkoa kehittäneen Cheatingu Consulting -yhtiön projektipäällikköharjoittelija Joona Jokinen.

Toteutuessaan hanke antaisi merkittävän piristysruiskeen Euroopan taloudelle. Katupartiot työllistäisivät kokopäiväisesti noin 62 miljoonaa eurooppalaista. Koska kuulokekäyttöön sopivien laitteiden harmaatuonti lisääntyisi samanaikaisesti, järjestelmästä täytyisi tehdä pysyvä.

Järjestelmää on ollut alusta lähtien kehittämässä Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastajana työskentelevä Juhani Jokinen. Hänen mukaansa lentoasemat sopivat luonteeltaan mainiosti mp3-soitinten kuulovaurioriskin alentamishankkeeseen.

“Jos turvatarkastaja havaitsisi matkustajalla mp3-soittimen, hän voisi poistaa siitä kuulokkeet. Toki yksinkertaisinta olisi pyytää asiakasta luovuttamaan kuulokkeiden lisäksi myös itse soitin”, Jokinen toteaa.

Euroopan komissio haluaa puuttua mp3-soitinten melutasoon, koska musiikin kuunteleminen kovalla volyymilla aiheuttaa merkittävän kuulovaurioriskin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.