Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Eläkeläinen vähätteli perijöitään Kuopiossa

Piakkoin sata vuotta täyttävä nainen on närkästyttänyt rintaperillisiään kieltäytymällä menettämästä henkeään, vaikka onkin ollut jo kolmesti sairaalassa.

eläkeläinen kävelee keltaisen sateenvarjonsa alla
Mika Kääriäisenlahden isoäiti ei ryhtynytkään heti sairaalasta kotiuduttuaan makoilemaan vuoteessaan. Sen sijaan hän lähti tapaamaan ystäviään niin vauhdikkaasti, että kävelysauvatkin unohtuivat kotiin.

“Tuoreimman keskussairaalakäynnin aikana ehdimme pyytää kolmelta välittäjältä jo isoäidin asuntojen hinta-arvionkin”, naisen lapsenlapsi Mika Kääriäisenlahti, 52, manailee 49-vuotiaan sisarensa Kirsin kanssa.

“Ja kun menimme katsomaan mummoa, että pysytteleehän se sairaalakeikan jälkeen kotonaan nyt sitten varmasti sängyssä, niin mitä vielä, niin pirteä oli, että heti rynnisti kauppaan ja kirjastoon ja kahvilaan ja ystäviään tapaamaan.”

Lastenlapset ovat vanhuksen ainoat rintaperilliset, sillä hänen kaksi lastaan ovat kuolleet jo aiemmin. Nainen omistaa Kuopion keskustassa sijaitsevan sataneliöisen kerrostaloasuntonsa lisäksi yhden yksiön Helsingin Punavuoressa ja toisen Lappeenrannan keskustassa.

Terveellisiä elämäntapoja suosivien ihmisten pitkäikäistymisen arvioidaan hankaloittavan heidän perillistensä elämää ja raunioittavan eläkevakuutusyhtiöiden tuloskertymiä lähivuosikymmeninä yhä enemmän.

Jo nyt sekä Mika että Kirsi Kääriäisenlahti ovat joutuneet muuttamaan omia tapojaan rajusti.

“Ruokavalioon on pitänyt lisätä kasviksia ja hedelmiä, viinaa ei voi juoda sammumiseen asti eikä tupakkia polttaa enää ollenkaan”, sisarukset sanovat yhteen ääneen.

“Jos emme pidä varaamme, niin voi käydä niinkin, että isoäitimme heittää lusikan nurkkaan vasta meidän jälkeemme”, he pelkäävät.Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.