Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Vähätelty pankkiiri sai mielipiteensä julkisuuteen

Media on vähätellyt pankkiiri Björn Wahlroosia jo vuosia ja se on viime päivinä lähes täysin vaiennut hänen valtaa koskevista mielipiteistään.

pankkiiri Björn Wahlroos
Björn Wahlroos. (Kuva Motopark, Wikimedia Commons, lisenssi CC Attribution-Share Alike 4.0 International)

Wahlroosin ajatukset tulivat julki, kun jokseenkin tuntematon pienkustantaja Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA innostui hänen tuumailuistaan sen verran, että julkaisi ne pikku kirjasena.

Wahlroos onnistuu tälläkin kertaa tavoittamaan vain marginaalisen yleisön, sillä esimerkiksi pienehkön pääkaupunkilaisjoukon keskuuteen leviävä Helsingin Sanomat kertoi teoksesta alle yhden sivun kokoisessa jutussa.

Vihkosessaan Wahlroos on huolissaan siitä, että perustuslakia pyritään noudattamaan, että päätöksenteossa kuullaan asiantuntijoita ja siitä, että presidentin valtaoikeuksien vähenemisen jälkeen hallituksella ei ole ollut mahdollisuuksia vallan käyttöön.

Wahlroos ei itse kykene käyttämään valtaa, koska hän omistaa alle kahden prosentin osuuden finanssikonserni Sammosta. Finanssikonsernin suurin omistaja on Suomen valtio noin 12 prosentin osuudella.

Wahlroosin tuttavapiirikään ei mahdollista hänelle minkäänlaista vallankäyttöä. Hänen kymmenen vuotta sitten Joensuun kartanossa järjestämiinsä tupaantuliaisiin suostuivat muutamien mitättömien talousvaikuttajien lisäksi saapumaan vain mm. Suomen silloinen pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ja kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Wahlroos on joutunut lähtemään pakolaiseksi Ruotsiin, koska hän ei pidä maamme henkilöverotuksesta. Finanssikonserni Sammon osittain omistama Nordea-pankki taas joutui äskettäin siirtämään pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen, koska Wahlroos piti maamme yritysverotuksesta.

Wahlroosia huomattavasti köyhempi Juha Sipilä (kesk) on joutunut pääministeriydestään huolimatta täysin ammattiliittojen riepoteltavaksi. Sipilä ei esimerkiksi ole onnistunut leikkaamaan julkisen sektorin lomarahoja kuin 30 prosenttia, josta suurin osa jouduttiin kompensoimaan verotuksella.

Vallan puutteesta kertoo myös se, että työntekijän osuus työeläkevakuutusmaksuista ei nouse vuoteen 2020 mennessä kuin 1,2 prosenttiyksikköä eli 21 prosenttia.

Pikku-uutisia mitätöntä valtaa käyttävistä ihmisistä muissa aviiseissa:
HS 24.10.2017: Björn Wahlroosin mielestä perustuslakiuudistus on johtanut tilanteeseen, jossa Suomea ei johda kukaan – ”Mitä enemmän syventyy perustuslakiin, sitä enemmän siitä tulee lievä myötähäpeän fiilis”
Yle 24.10.2017: Wahlroos: Perusoikeuksien tulkinnanvaraisuus hidastaa yhteiskunnan uudistamista
HS 8.10.2017: Näin Wahlroos siirsi Nordean Suomeen – HS selvitti, mitä kulisseissa tapahtui, kun jättipankki hylkäsi Ruotsin
Arvopaperi 17.3.2017: Wahlroos pääsi vihdoin hyödyntämään Ruotsin lahjaverottomuutta
IS 17.9.2013: Istumapaikat Wahlroosin jättibileistä julki – kaso keitä Wahlroosin ystäviin ja lähipiiriin kuuluu

Artikkelin kirjoittaja omistaa Sammon osakkeita, koska hänkin pitää siitä, että hänellä ei ole valtaa.Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.