Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Lohjalta löytyi ihmisen ja auton risteytys

Ihmisestä ja Toyotasta on kehittynyt uusi eliölaji. Sille on alustavasti annettu nimi Homo automobilicus.

auto seisoo tien reunassa
Keijo Porrasperä onnistui saamaan bongaamastaan ihmisautosta vain tämän yhden onnistuneen kuvan, mutta hän päivystää otuksen pesimäalueella ja on luvannut toimittaa lisää otoksia mahdollisimman pian.

Kyseessä on henkilöauton etuistuimeen kiinni kasvanut olento, joka pystyy tilapäisesti irtautumaan istuimesta peräpäästään erittyvän voiteluöljyn avulla. Otus näivettyy helposti ilman autoaan. Auton ulkopuolella se kykenee liikkumaan omin jaloin enintään kolme metriä.

Olennon jäljille pääsi vantaalainen lintubongari Keijo Porrasperä, joka kuuli lohjalaisen hampurilaisbaarin lähistölle pysäköidystä Toyotasta itkua. Kurkatessaan sisälle autoon hän näki ratin takana noin 30-vuotiasta miestä muistuttaneen lippahattupäisen olennon, joka parkui vuolaasti ja räpläsi samalla puhelintaan.

”Vollotuksen lomassa hän sopersi, että hampurilaisbaariin on kymmenen metrin matka ja että hän nääntyy, koska ei saa autoaan aivan oven viereen”, Porrasperä kertoo.

Aluksi Porrasperä luuli, että kyseessä on mutantti tai ainutlaatuinen yksilö. Mutta pian kävi ilmi, että olento oli lähettänyt epätoivoisesta tilanteestaan viestejä sekä paikallislehden tekstaripalstalle että Facebookin keskusteluryhmiin. Muutamassa minuutissa hän oli kerännyt satoja tsemppaus- ja tykkäysviestejä.

”Silloin tajusin, että kyseessä on laajempi populaatio. Oli jopa liikuttavaa nähdä, miten lämminhenkisesti ja yksituumaisesti lajiyhteisö puolusti hätään joutunutta jäsentään”, Porrasperä kertoo.

Alustavasti homo automobilicuksen perimästä on löydetty sekä ihmisen että Toyotan dna:ta. Porrasperä pitää mahdollisena, että olento pystyisi lisääntymään myös Mazdan, Nissanin ja Opelin kanssa.

”Audi ja BMW olisivat tieteellisiä sensaatioita. Mutta on vain ajan kysymys, koska nekin löytyvät. Espoon Länsiväylältä on jo saatu useita luotettavankuuloisia havaintoja.”

Homo automobilicuksella on useita luontaisia vihollisia. Lajia uhkaavat joukkoliikenne, maksulliset parkkipaikat, pyörätiet ja ennen kaikkea kävelykadut.

”Tarvitaan laajoja suojelualueita. Kaupunkien pitäisi perustaa lajille sopivia ekologisia lokeroita, drive in -vyöhykkeitä, joissa asiointia varten ei tarvitsisi nousta autosta ollenkaan. Esimerkiksi automarketteja, joiden hyllyjen väliin voi ajaa autolla. Siten kanta saataisiin vakaalle pohjalle”, Porrasperä arvioi.

Teksti: Erkki Nuolukivi, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.