Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Pariskunta haluaa antaa koiransa huono-osaisille

Paimiossa havaittiin varhain tänä aamuna eläkeläispariskunta, joka haluaa lahjoittaa 12-vuotiaan Reidar-koiransa hyväntekeväisyyteen.

koira valjastettuna kärryn eteen Kyläkirjaston Kuvalehden kuvassa vuonna 1909
Pelto-ojan pariskunnan mukaan Reidar sopisi mainiosti vaikkapa auton korvikkeeksi köyhälle perheelle, ainakin mikäli köyhä onnistuisi hoidattamaan koiran lonkkavaivat kuntoon.

Kusti Pelto-oja, 69 ja hänen vaimonsa Agneta, 68, toivovat, että heidän pitkäaikainen silmäteränsä tulisi ilahduttamaan sellaista perhettä, jolla ei ole varaa jouluun olennaisena osana kuuluvaan yltäkylläisyyteen.

“Idea tästä lähti oikeastaan hyväntekijöinä tunnettujen naapureidemme kautta. He laittoivat lehteen omilla allekirjoituksillaan ilmoituksen, jossa kertoivat satsaavansa kaikki joulukortteihin suunnittelemansa rahat huono-osaisille”, Pelto-ojat kertovat.

“Mutta me emme halua samalla tavalla julkisuutta kuin he, vaikka asumme Itäkadun päässä heidän talonsa vieressä sijaitsevassa keltaisessa rintamamiestalossa Ounaisten kaupunginosassa heti siinä alamäen jälkeisessä loivassa mutkassa.”

Pariskunnan mielestä joulun tärkein sanoma on hyvän kierrättäminen. Tärkeintä on antaminen, ei saaminen.

“Köyhät kyllä ymmärtävät köyhiä. Meiltäkin lähes kolmannes kovalla työllä vuosien varrella hankituista säästöistä hupeni tänä vuonna katto-, keittiö- ja kylpyhuoneremonttiin”.

Reidar on Kustin ja Agnetan mielestä aivan “ihana ja kuuliainen otus”. He ovat rakentaneet koiralleen kopin, jossa se elää ympäri vuoden.

“Sillä on lonkkavaiva ja hieman muitakin sairauksia. Toivommekin, että se saa vanhoille päivilleen hyvän hoitokodin joltakin eläinrakkaalta perheeltä”.

Varsinais-Suomi tuntuu muutenkin olevan täynnä hyvää joulumieltä. Esimerkiksi eräs loimaalainen maatalousyhtymä kertoi vastikään Facebookissa aikovansa lahjoittaa huono-osaisille heinää.

“Ne on tarkoitettu Afrikkaan maailman kaikkein köyhimmille ihmiselle. Vielä emme ole tosin saaneet yhtään vastausta päivitykseemme”, yhtymän puheenjohtaja Eino Alivalo kertoo liikuttuneen oloisena.

Pöytyällä on market, josta saa joulupyhien aikaan ilmaiseksi punaisia muoviämpäreitä. Ne saa ikipäiviksi omakseen, jos ostaa samasta liikeestä ämpärin sisään kinkun.

Teksti: Hannes Uusirälssi, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.