Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Autoilija piti turvaväliä Turun moottoritiellä

Tapauksen havaitsi ensimmäisenä ohituskaistalla autoillut insinööri Simo Ranne, joka oli hämmästyksensä vuoksi pudottaa kännykkänsä sylissään olleeseen kahvikuppiin.

autojonoa sateessa moottoritiellä
Kaksi autoa on jo ehtinyt kaartaa turvaväliin, mutta kyllä sinne vielä yksi mahtuu, käy ilmi salolaisinsinöörin kännykkäotoksista.

“Olin niin ihmeissäni, että hiljensin vauhtia ja palasin tarkkailuasemiin turvaväliä pitäneen auton taakse. Laitoin puhelimen videonauhoituksen päälle ja aloin tallentaa hätkähdyttävää menoa, jotta olisin voinut lähettää videoni iltalehtien nettisivuille ja saada rahaa tai ainakin yhden elokuvalipun”, työtön salolaisinsinööri toteaa.

Ranteen mukaan moottoritiellä oli jo voimassa sadan kilometrin talvinopeusrajoitus, joten ohituskaistan autoilijoiden keskinopeus oli noin 130 km/h.

“Välillä lapsiperheet ohittivat turvaintoilijan ja taaperot hauskasti näyttivät pitkää nenää sääntöekspertille. Joistakin autoista vilauteltiin keskaria lennokkaan ohituksen yhteydessä. Parhaassa tilanteessa kaksi Bemaria ja yksi Audi joutuivat paniikinomaisesti jarruttamaan hyvästä matkavauhdista ja vaihtamaan kaistaa tähän turvaväliin, koska he ilmeisesti epäilivät eräälle sillalle seisahtunutta polkupyöräilijää moottoripyöräpoliisiksi”, Simo Ranne kertoo.

“Lopulta kyllästyin videointiin, polkaisin pedaalin pohjaan ja siirryin ohituskaistalle. Päätinpä minäkin roiskauttaa kurat turvaväliautoilijan päälle ja koukkasin matelukaistan puolelle heti ohituksen jälkeen.”

Katsoessaan taustapeiliinsä Ranne hämmästyi niin, että pudotti puhelimensa lattialle, kaatoi kahvit housuilleen ja oli ajaa päin keskikaidetta.

“Turvaväliauton pelkääjän paikalla istui entinen työkaverini Ville Penttinen, joka naputteli tarkkaavaisena läppäriään samalla kun autoa ei ohjannut kukaan. Samalla muistin, että Ville oli yt-paketin sijaan ottanut vastaan tehtävän jostakin älyautoprojektista. Mutta kohta ne loppuvat Villeltäkin hommat, kuka nyt tuollaisia älyttömiä pakko-ohjattuja autoja ostaisi”, Simo Ranne alkaa hihitellä kämmenillään vaivihkaa reisiinsä lyöden.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.