Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Mies käytti säästää-verbiä oikein

Kunnan virkamiehen epäillään käyttäneen säästää-verbiä, kun hän halusi puhua rahojen laittamisesta talteen jotain myöhempää käyttötarkoitusta varten.

Säästöpossu, punainen, Postipankin
Vielä 1980-luvulta on taltioitu dokumentteja, joiden mukaan säästäminen tarkoittaa rahojen laittamista syrjään tulevaisuuden käyttötarkoituksia varten.

Tapaus sattui eteläsuomalaisen kunnan hallintovirkamiesten palaverissa viime viikolla. Silminnäkijöiden mukaan mies puhui säästämisestä kahdesti, eikä kummallakaan kerralla viitannut leikkauksiin.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta sitten 1980-luvun, kun säästää-verbiä on käytetty varsinaisessa merkityksessään. Poliisi on asiasssa voimaton, koska tapaukseen ei liity rikosta. Edes virkamiehen työnantaja ei kykene käynnistämään tapauksesta sisäistä tutkintaa.

“Säästöpäätöksillämme olemme leikanneet henkilökuntamme sen verran pieneksi, ettei tutkintaan ole mahdollisuuksia”, nimettömänä pysyttelevä kunnanhallituksen puheenjohtaja kiteyttää.

“Mikäli tuon yksittäisen virkamiehen käsitys säästämisestä yleistyy myös mediassa, yleisö voi saada siitä täysin väärän kuvan.”

Aiheesta muualla:
Wikipedia: Säästö

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.