Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Huippukokki vähättelee hevosen löytymistä

Arkistokuvamme eläin ei DNA-testiemme mukaan sisällä hevosta eikä se muutoinkaan liity artikkeliimme mitenkään.

Suomalaista huippukokkia epäillään jatketusta törkeästä hevosen hallussapidosta. Yllättävä hevosenlöytymistapaus sattui myöhään hiihtolomaviikon aamuna Kurtakkojärven lähistöllä Kolarissa.

Luontaiselinkeinon harjoittaja Elejas Näkkäläjärvi havaitsi hevosen mennessään lainaamaan polttoainetta lumilinkoonsa kuuden kilometrin päässä asuvalta huippukokkina työskentelevältä lähinaapuriltaan.

Vilpittömin aikein moottorikelkallaan liikkunut luontaiselinkeinon harjoittaja saapasteli suoraan autotalliksi naamioituun hevostalliin, jossa huippukokki oli ruokkimassa ratsuaan.

Nimeltä mainitsemattomassa pohjoissuomalaisessa turistikohteessa talvisesongin työskentelevä nimettömänä pysyttelevä huippukokki vähättelee hevosen löytymistä.

“Olen harrastanut ratsastusta jo jonkin aikaa. Se on mainio tapa rentoutua kesäaikaan kiireisen turistisesongin vastapainoksi”, kokki kertoo. Hän on pyrkinyt salaamaan hevosharrastuksensa välttääkseen naapuruston kateelliset reaktiot.

Poronhoitoon suuntautuneiden paikallisten asukkaiden suhtautuminen hevosiin on arveluttanut huippukokkia. Asiasta on tiennyt vain alle sata hänen läheisintä ystäväänsä ja kollegaansa.

Näkkäläjärvi oli näkemästään niin järkyttynyt, että ilmeisesti unohti tankkaustarpeensa ja pakeni moottorikelkallaan takaisin kotiinsa. Uutissirkus eikä sen puoleen kukaan muukaan ole tavoittanut luontaiselinkeinon harjoittajaa haastattelua varten.

“Ei kai tämä nyt niin iso juttu ole. Tunnen monia ravitsemusalan ammattilaisia, jotka omistavat hevosen. Osalla on useampiakin”, huippukokki puolustautuu.

Teksti: Niina Aimua, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
Liiankin kanssa, joten ei siitä sen enempää

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.