Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Miehen raju väite: En nähnyt sutta Köyliössä

Köyliöläinen mies väitti huoltoaseman kahvilassa, ettei hän koskaan ole nähnyt ainoatakaan sutta pihallaan tai kotinsa lähimetsissä.

Luonnonsuojelijat väittävät monesti ilmiselviä suden jälkiä esimerkiksi oravan tekemiksi.

Miehellä ei kuitenkaan ollut esittää lausuntonsa tueksi yhtään valokuvaa.

“Ainoa, joka hänen lausuntoaan tuki, oli hänen päiväkoti-ikäinen poikansa”, huoltoaseman takapihalla susien varalta päivystäneet 1315 metsästäjää kiteyttivät.

Metsästäjien mukaan mies on aiemminkin vähätellyt Ala-Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa elävien susien määrää ja niiden aiheuttamaa vaaraa. Myös monet luonnonsuojelijat ovat taipuvaisia tekemään vääriä havaintoja metsässä liikkuessaan.

“Sutta luullaan monesti isokokoiseksi koiraksi. Suden jälkiä luullaan koiran jäljiksi ja toisinaan niitä väitetään jopa ilveksen jäljiksi”, susia malttamattomina odottavien metsästäjien johtajapari arvioi.

Julkisuudessa vähätellään erityisesti susien lapsille aiheuttamaa vaaraa. Lehdet ovat esimerkiksi väittäneet, että susi olisi viimeksi tappanut Suomessa ihmisen 1880-luvulla, vaikka aivan vastikään vuonna 1932 Helsingin Sanomat kertoi paikallisten ihmisten kertoneen, että susi oli raadellut pikkutytön kuoliaaksi Puumalassa.

Vuoden 2010 korvaustilaston mukaan sudet tappoivat tai vahingoittivat Suomessa 26 koiraa. Maassamme arvioidaan elävän noin kaksisataa sutta.

Lue Uutissirkuksesta myös:
8.2.2013: Susi: Viisi miljoonaa ihmistä on reviirillämme

Muuallakaan susien aietta raadella meidät kaikki ei oteta vakavasti:
MMM: Ministeriö hakee ratkaisuja pihasusiongelmaan
MMM: Petoeläinvahingot
MMM: Susipuhelin

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.