Press "Enter" to skip to content

Talous

Mies yllytti äitiään ostamaan musiikkia levykaupasta

Helsinkiläinen mies ei ymmärtänyt tekonsa vakavuutta, kun hän kehotti äitiään ostamaan suosikkiartistinsa äänitteen levykaupasta.

Arkistokuvamme LP-levy, levysoitin tai äänivartta pitelevä käsi eivät liity tapaukseen.

Miehen toimintaa on vuorokauden sisällä ehtinyt arvostella 2587 tekijänoikeusasioista erinomaisesti perillä olevaa nuorta miestä ja kaksi naista. Arvostelijoiden mukaan ei voi olla niin, että kukaan luovuttaa rahojaan pois saadakseen musiikkia.

Mies kertoo, että hänen 79-vuotias äitinsä kuunteli levyn kappaleista puolentoista minuutin näytteet iTunes Storesta. Äiti olisi saanut levyn ladatuksi koneelleen 9,99 euron hinnalla, mutta koska hänellä ei ole luottokorttia, hän käveli levykauppaan ja osti CD:n käteisellä.

Miehen mukaan hänen äitinsä tiesi, että parinkympin summasta osa meni kauppiaalle, osa levy-yhtiölle, osa artistille ja osa veroihin. Äiti arvioi, että yksittäisen artistin olisi sangen aikaavievää kaupitella itsekseen levyään tai käydä kyselemässä puodeista, levy-yhtiöistä ja radioasemilta omaa osuuttaan, joten hän piti Teoston ja Gramexin hoitamaa tilitysjärjestelmää toimivana.

Äänitteen levyttänyt artisti ei halua nimeään julkisuuteen tai tulla muutoin yhdistetyksi tapaukseen. Artistin mukaan hän on tyytyväinen omiin sopimuksiinsa.

Arvostelijat arvioivat, että koska sekä mies, äiti että artisti ovat eri mieltä heidän kanssaan, nämä ovat väärässä ja sitä paitsi artisti, kuka hän sitten lieneekään, on huono muusikko, rumannäköinen ja ansaitseekin aivan liikaa.

Aiheen vieressä muissa aviiseissa:
Ylex 21.11.2012: Perheenisän tilitys leviää verkossa: Tyttären Chisu-latailusta lähes tonnin lasku
HS 21.11.2012: Tiesikö Chisua ladannut pikkutyttö tekevänsä rikoksen?
Suosikki 22.11.2012: Maija Vilkkumaa raivoaa Chisun puolesta TTVK-kohussa – “jätkän uhripäivitys haiskahtaa!”
HS 22.11.2012: Piratismikohu: Poliisi tutkii nyt, kuka tietokonetta käyttiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.