Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Mies vältti vakavan varvaskivun Hollolassa

Päijäthämäläinen mies on onnistunut kävelemään norjalaisvalmisteisen syöttötuolin ohitse perheensä keittiössä ilman että olisi kolhinut siihen varvastaan.

Päijäthämäläisen miehen kännykkäotoksesta näkyy selvästi, kuinka pienestä henkilövahingon välttäminen oli kiinni hänen keittiössään sunnuntaina iltapäivällä.

Tapaus sattui sunnuntaina Hollolassa. Se on tiettävästi Pohjoismaiden ensimmäinen täysin vailla henkilövahinkoja sattunut norjalaisen syöttötuolin ohittamistapaus.

Kun mies oli menossa jääkaapille, hänen vasemman jalkansa pikkuvarvas oli lähimmillään vain noin 25 millimetrin päässä ruokapöydän vieressä seisoneen Tripp Trapp -syöttötuolin jalasta.

Jokseenkin kaikki syöttötuolijätti Stokken tuolin hankkineet ja heidän sukulaisensa ja tuttavansa ovat jossain elämänsä vaiheessa lyöneet varpaansa kivuliaasti tuolin jalkaosaan hieman yli 1 628 kertaa.

Syöttötuolin suunnitellut Peter Opsvik vahvisti kolmisen vuotta sitten, että tavanomaisin tuolista annettu palaute kertoo juuri siitä, että aikuinen kolhii varpaansa sinisiksi, jos hän kävelee tuolin takana.

Syöttötuoli on painava ja sen jalat ulottuvat sekä edessä että takana pitemmälle kuin sen istuin. Vuonna 1972 esitelty rakenne on tähän mennessä auttanut yli kymmentämiljoonaa lasta säilyttämään päänsä ehjänä, koska he eivät ole kyenneet kaatamaan tuolia ateriansa aikana.

Yhtä muutosta lukuunottamatta tuolin muoto on säilynyt samanlaisena koko sen historian ajan. Liikevaihtonsa kehittämiseksi Stokke poisti muutamia vuosia sitten istuimen puisen etukaaren, jonka tilalle se tarjoaa tuoliin kiinnitettävää vastasyntyneen sitteriä, muovista vauvatukea ja valjaita.

Aiheesta takavuosina Norjanmaalla:
Bonytt 20.10.2009: Dette er Norges mest solgte møbel

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.