Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Ennakkoäänestyksen jonotus käynnistyi vilkkaana

Erityisesti nuoret ja vanhat ovat jo alkaneet kerääntyä telttoineen ja makuupusseineen ennakkoäänestyspaikkojen liepeille.

puolijoukkueteltan katolla liehuu Suomen lippu
Ennakkoäänestyksen käynnistymistä malttamattomina odottavat kansalaiset ovat alkaneet ruuhkauttaa äänestyspaikkojen lähiseutuja teltoillaan ja makuupusseillaan.

Aikainen pääsiäinen ja huhtikuulle siirretyt eduskuntavaalit jättävät kansalaisille vain yhden arkipäivän aikaa lämmitellä ruumiinjäseniään ja valmistautua ampaisemaan vaaliuurnille.

Haastattelimme tiistaina Helsingin keskustassa muutamia aktiivisia kansalaisia, jotka avautuivat ilman minkäänlaisia estoja. Helsingin linja-autoasemalla kohdallemme sattuivat entiset maitotilalliset Sirkka, 73, ja Reijo Hakaniitynperä, 75, Sastamalasta. Aiotteko äänestää ennakkoon?

“Meitillä on 7,5 kilometriä matkaa kotoa ennakkoäänestyspaikalle, mutta pikavuoron pysäkille vain kivenheiton verran. Hurautimme linjapiilillä tänne ja asumme hotellissa yhden yön ihan pääpostin vieressä. Käymme keskiviikkona heti aamiaisen syötyämme äänestämässä jossain Itä-Helsingissä, jotta saman tien nähdään se metro ja edes yksi maahanmuuttaja ja mennään sitten päiväbussilla takaisin”, Sirkka totesi ja sanoi Reiskan kannattavan Natoon menemistä, mutta että hän itse ei halua ottaa kantaa ulko- tai sisäpolitiikkaan.

Esplanadin puistossa Anna, 20, ja Ville, 20, olivat pystyttäneet teltan ja kiinnittivät maahan lähtötelineitä. Viereisistä teltoista kuului vaalikoneiden tasainen hurina.

“Meillä on tässä pientä kilpailuhenkeä”, nuoret kertoivat.

“Tarkoitus on, että kuuntelemme keskiviikkoaamuna radiosta aikamerkin ja kirmaamme yhteislähtönä koko leiri kohti äänestyspaikkaa. Eivät nykynuoret ole rapakunnossa. Somettumisestakin kuulemme syytöksiä, mutta syyttäjät ovat itse kylmän sodan rintamakarkureita ja pullamössöhiiriä”.

Rautatientorilla tapasimme IT-insinööri Sami Tervalepän, 53, joka kiiruhti Tampereen-junalle.

“Äänestän aina ennakkoon, sillä jos ehdokas loikkaa juuri ennen vaaleja toiseen leiriin, ei ääneni jää lepattelemaan mihinkään bittiavaruuteen, vaan pysyy minun omalla puolueellani. Tärkeintä on yhteinen tilannekuva varsinkin suuressa kuvassa”, Tervaleppä kiteytti.

Uutissirkuksen vaali- ja nukkumisasiantuntija Uolevi Ahosen mukaan kaikki viittaakin nyt siihen, että näiden vaalien äänestysvilkkaus on ainakin kohtalaista keskitasoa ja että maahan saadaan paljon ministereitä ja lihova oppositio.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Tilannekuvia vaalienalustunnelmista muissa aviiseissa:
HS 5.4.2015: Kauppa hääti vaaliehdokkaat tuulikaapista – “Poliitikko on kuin spitaalinen”
YLE 4.4.2015: Pääsiäislauantai vilkas kampanjointipäivä – Some ei korvaa henkilökohtaisia kontakteja
HS 1.4.2015: Valitse ehdokas alle minuutissa HS:n uudenlaisella pikavaalikoneella


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.