Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Kotimaa , Kulttuuri

Vihdoin arvostusta 12-vuotiaalle perinteelle

Kaikki suomalaiset tv-kanavat korvaavat kaikki itsenäisyyspäivän ohjelmansa Edvin Laineen Tuntemattomalla sotilaalla. Elokuvan DVD-versio liitetään huomisesta alkaen myös äitiyspakkauksiin.

Tuntemattoman sotilaan itsenäisyyspäivän televisioesitysten kunniaksi myös kaikki maamme liikennemerkit vaihdetaan lähivuosina paremmin tunnelmaan sopiviksi.

Poikkeuslaki asiasta syntynee tänään iltapäivällä, koska muutoin Yleisradio joutuu esittämään Tuntemattoman sotilaan alkuperäistä aiettaan myöhemmin eli vasta kello 17.00.

Kuvaohjelmalain mukaan lapsilta kielletty elokuva pitäisi esittää sellaisella hetkellä, jolloin lapset eivät tavallisesti katso televisiota.

Suomen kansaa Facebookissa edustavan miehen mukaan Yle toimii väärin, kuvaohjelmalaki on laadittu väärin, lain noudattamista vaativa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Meku on väärässä ja Tuntemattoman sotilaan ikäraja on alunperinkin asetettu väärin.

“Mikäli Yle ei esitä Tuntematonta sotilasta päiväkahviaikaan koko kansalle, joudun itse katsomaan sen omalta DVD:ltäni”, mies kritisoi.

Itsenäisyyspäivävuorokauden aikana jokainen suomalainen tv-kanava ehtii näyttää hieman yli kolmetuntisen Tuntemattoman sotilaan 7,96 kertaa. Koska myös vuoden kuluttua aiotaan toimia samoin, tavasta tulee perinne. Koska tavasta tulee perinne, kaikki, jotka arvostelevat sitä tai ehdottavat siihen muutoksia, ovat väärässä.

Myös Rauni Mollberg ohjasi oman versionsa elokuvasta, mutta se on väärä.

Yleisradio on esittänyt Laineen Tuntematonta sotilasta itsenäisyyspäivänä 12 perättäisenä vuotena vuodesta 2000 lähtien, joten se on tähän mennessä vähiten toistunut tapahtuma, jota suomalainen media on ryhtynyt kutsumaan perinteeksi tai traditioksi.

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.12.2011: Nuori mies vähätteli sotaa Seinäjoella

Perinteen määrittelyä muissa aviiseissa:
IS 5.12.2012: Kommentti: Kiitti vain, “ilmiantajat”!
Yle 5.2.2012: Tuntemattoman sotilaan esitystä myöhäistetään
HS 4.12.2012: Yle päättää keskiviikkona Tuntemattoman sotilaan esitysajasta
Yle 4.12.2012: Yle esittää Tuntemattoman sotilaan itsenäisyyspäivänä, soraäänistä huolimatta
US 4.12.2012: Itsenäisyyspäivän Tuntematon sotilas esitetään tv:ssä klo 14 – ”Laitonta”
SS 15.10.2012: Tommi Uschanov – Miksi Suomi on SuomiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.