Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Etu-Töölön pysäköintiongelmat jatkuvat yhä

Helsingin kaupunki on epäonnistunut Etu-Töölön pysäköintiongelmien ratkaisemisessa. Kaupunki on toteuttanut alueelle 84 uutta pysäköintipaikkaa, mutta ne eivät ole poistaneet esimerkiksi Museokadun parkkipaikkapulaa.

Kun ajaa Helsingin Museokadulle vastikään maalattujen vinopysäköintipaikkojen lähistöllä, kohtaa lohduttoman näyn: kaikki vanhat ja uudet pysäköintipaikat ovat täynnä autoja. Lisäpaikoitusalueiden tarve olisikin nykytilaan verrattuna moninkertainen.

“Kaupunki on epäonnistunut surkeasti”, kiteyttää töölöläinen henkilöautoilija Antero Mähönen autonsa vieressä Museokadulla.

Mähönen on koko kaksi vuotta kestäneen töölössä asumisensa ajan joutunut pysäköimään autonsa jopa yli 30 metrin päähän kotoaan. Mähösen on vaikeaa ymmärtää Helsingin kaupungin kyvyttömyyttä ongelmien ratkaisemisessa.

“Esimerkiksi entisellä kotiseudullani Pohjois-Savossa auton sai aina kotioven viereen.”

Kaupunki ryhtynee järeämpiin toimiin

Antero Mähönen on soittanut asiasta kaupunkisuunnitteluvirastoon ja Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan virasto aikookin ryhtyä järeämpiin toimiin Etu-Töölössä.

“Olemme saaneet yhden negatiivisen palautesoiton”, kaupunkisuunnitteluviraston nimettömänä pysyttelevä virkamies toteaa.

“Otimme negatiivisen palautteen heti vakavasti. Pissasimme sen johdosta välittömästi housuumme. Samalta istumalta pidimme palaverin. Nyt olemmekin jo ostaneet itsellemme kuivat housut ja Museokadulle uuden pysäköintipaikkasuunnitelman eräältä konsulttitoimistolta.”

Etu-Töölöön 8400 pysäköintipaikkaa lisää

Konsulttitoimiston suunnitelman mukaan etutöölöläiset saisivat vuoteen 2013 mennessä 8400 uutta autopaikkaa. Nämä pysäköintipaikat toteutettaisiin Museokadun varteen.

Suunnitelman mukaan Museokatua levennetään uusien parkkipaikkojen kohdalta. Mahdollisimman toimivan pysäköinnin aikaansaamiseksi kaikki kadun varressa olevat kerrostalot puretaan.

Kaupunkisuunnitteluvirasto tutkii samanlaisen ratkaisun toteuttamista myös Kalliossa. Jos kaikki Kalliossa sijaitsevat talot purettaisiin, alueelle saataisiin vaivatta jopa yli 34 000 uutta parkkipaikkaa.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.