Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Hallitusneuvottelijat hylkäsivät kajaanilaisen lumiukon

Hallitusneuvottelijoiden piittaamattomuus uhkaa sulattaa lumiukon Kajaanissa. Valtiovalta on toistaiseksi ollut täysin haluton puuttumaan tilanteeseen.

Keskiviikkoaamuna kajaanilaisen kerrosatalon pihamaalle pystytetty lumiukko alkoi sulaa, kun lämpötila nousi nollan yläpuolelle. Perjantai-iltapäivään mennessä lumiukko oli turmeltunut jo korjauskelvottomaksi.

”Lumiukon pää ja keskiruumis ovat jo haihtuneet, vain alaruumista on vähän jäljellä”, kiteyttää kajaanilaisen taloyhtiön isännöitsijä Matti Kemppainen.

Kemppainen kritisoi voimakkaasti meneillään olevia hallitusneuvotteluja. Tilanne ei olisi hänen mukaansa päässyt näin pahaksi, mikäli hallitustunnusteluissa olisi keskitytty vain kainuulaisen lumiukkotilanteen turvaamiseen.

”Lukuisista yhteydenotoistamme huolimatta hallitusohjelmaluonnokseenkaan ei ole kirjattu lumiukon turvaamista sulamisen varalta”, Kemppainen mainitsee.

Lähetystöä ei uskottu Helsingissä

Kainuulaiset ovat vieneet päättäjille viestiä vaikeasta lumiukkotilanteesta aiemminkin. Viime vuoden toukokuussa seudulta matkasi lähetystö junalla Helsinkiin.

”Mukaan näytteeksi ottamamme puoliksi sulanut lumiukko suli kuitenkin kokonaan jo ennen Kouvolaa, joten jouduimme menemään päättäjien eteen tyhjin käsin”, Kemppainen sanoo. ”Niinpä lähetystömme viestin vakavuutta ei ilmeisesti Helsingissä uskottu.”

Kemppaisen mukaan vain valtion ja Euroopan unionin nopea lisärahoitus voisi estää lumiukon sulamisen. Hänen päämääränään onkin, että kainuuseen luotaisiin rahoituksen avulla pysävä ympärivuotinen lumiukkoklusterin ylläpidon kehittämiskeskus.

Kehittämiskeskus edistäisi työllisyyttä

”Lumiukkoklusterin ylläpidon kehittämiskeskus voisi tuoda maakuntaan alan osaajia eri puolilta Eurooppaa. Osaajien mukana myös matkailijat löytäisivät seudun”, Matti Kemppainen visioi.

Ennen kehittämiskeskuksen alkuunsaamista hän pyrkii turvaamaan nyt sulamaisillaan olevan lumiukon tulevaisuuden itse. Kemppainen aikoo siirtää lumiukon jäännökset omaan pakastimeensa vielä tänä iltana.

”Pakastimessa on lumiukon mentävä tila, kun suurin osa mustikoista on näin huhtikuussa jo syöty”, hän arvioi.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.