Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Tutustu viikon luontoääneen: iskä

Syksy on paras aika iskähavaintojen tekoon, sillä yhtenä marraskuisena aamuna lajin edustajat pysyttelevät pesässään tavallista pitempään.

iskä kulkee
Iskäbongaus onnistuu parhaiten iltapäivän ruuhka-aikaan.

Jos syystalvisena aamuna herää ennen kuutta, kannattaa kiiruhtaa keittiön suuntaan.

Korvat tavoittavat sieltä ääntelyn, joka syntyy, kun iskä lukee lehteä ja juo kahvia. Iskän reviiri on laaja, joten viimeistään puoli seitsemältä se asettautuu henkilöautoonsa ja lähtee saalistamaan.

Marraskuun toisena sunnuntaina iskä kuitenkin pysyttelee pesällään niin kauan, että sen parittelukumppani ja poikaset ehtivät ojentaa sille päiväkodissa askarrellun yllätyslahjan ja uuden maastopuvun.

Iskän levinneisyysalue ulottuu yli koko maapallon. Suomessa tihein iskäpopulaatio on Etelä-Suomen kaupungeissa, mutta iskähavaintoja voi kuitenkin tehdä ympäri vuoden kautta maan.

Kuuntele lisää:
1970-luvulla yläluokan tai ylemmän keskiluokan iskän tunnisti voimakkaasti nakuttavasta äänestä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.