Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Invalidin epäillään pysäköineen invapaikalle

Invalidin invapaikalle jättämä auto vaikeutti satojen miesten pysäköintiä Tampereella. Rautatieaseman lähistöllä liikenne puuroutui tapauksen vuoksi lähes tunniksi.

Tyrmistyttävä näky kohtasi Veetipetteri Alitaloa: piittaamaton invalidi oli jättänyt autonsa invapaikalle.

Paikalle saapuneen Veetipetteri Alitalon ripeä toiminta esti tilanteen riistäytymisen pahemmaksi kaaokseksi. Alitalo ei ehtinyt saada aseman suuntaan pyörätuolillaan poistunutta auton omistajaa kiinni, mutta hän tilasi viipymättä hinausauton sujuvoittamaan pysäköintiä.

“Koskaan aiemmin en ole törmännyt vastaavaan: invatunnuksin varustettu auto on jätetty invapaikalle”, vieläkin tyrmistynyt Alitalo kuvailee.

Suomen kovaäänisten miesten yhdistys aikoo voimakkaasti puuttua maamme pysäköintijärjestelyihin.

“Ei voi olla niin, että invalidien autojen annetaan tukkia invapaikkoja”, Suomen kovaäänisten miesten keskusyhdistysten liiton puheenjohtaja Tapani Karjalainen kritisoi.

“Invapaikat ovat kauppojen ja virastojen ovien lähistöllä. Jos mies joutuu pysäköimään autonsa jonnekin muualle, hänen täytyy kävellä asioilleen monta metriä.”

Karjalaisen ja Alitalon mielestä olisi selkeintä, että autolla voisi ajaa suoraan esimerkiksi rautatieaseman odotushalliin asti. “Näin ne, jotka jostain syystä joutuvat liikkumaan junalla, pääsisivät joutuisasti läheistensä henkilöautoihin”, miehet toteavat.

Myös perheparkit tuottavat ongelmia

Pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa ja Ikeoissa ongelmia miehille ovat tuottaneet myös perheille tarkoitetut pysäköintipaikat. Tavanomaista levämmät perheparkkiruudut on poikkeuksetta sijoitettu sisäänkäyntien viereen.

“Tämä kertoo aika paljon siitä, miten miesten tarpeisiin yhteiskunnassamme suhtaudutaan”, Karjalainen jyrisee.

Karjalaisen mukaan esimerkiksi Itäkeskuksen K-Marketin eteen lappaa jatkuvasti monilapsisia pariskuntia, jotka kuvittelevat oikeudekseen perheparkkiruutujen käytön. Karjalainen oli vastikään todistamassa tilannetta, jossa ulkomaalainen rakennusmies joutui siirtämään moottoripyöränsä pois, koska perheenisä kehotti häntä etsimään toisen paikan.

“Minkälaisen kuvan tämä antaa meistä maailmalla”, Karjalainen kysyy.

Yksityiset pysäköinninvalvontayritykset sitovat resursseja

Tällä hetkellä Suomen kovaäänisten miesten liiton keskusyhdistyksellä ei ole juurikaan resursseja vaikuttaa inva- ja perheparkkipaikkojen kehittämiseen. Liiton kaikki voimavarat kuluvat yksityisten pysäköinninvalvontayritysten kanssa kamppailemiseen.

Tilannetta vaikeuttaa myös se, että liiton kakkosmies loukkaantui vastikään kolarissa.

“Hän ajoi päin seinää, koska ei nähnyt autonsa ikkunasta ulos”, Tapani Karjalainen kertoo. “Paini yksityisten parkkipirkkojen kanssa oli johtanut siihen, että hän oli teipanut koko tuulilasinsa sisäpuolen täyteen lappuja, jotka kielsivät lappujen kiinnittämisen hänen autoonsa.”

Tapani Karjalainen kuuluu Suomen kovaäänisten miesten keskusyhdistysten liiton perustajajäseniin. Hän käynnisti liiton toiminnan 1970-luvun alussa isovanhempiensa inspiroimana. Karjalaisen isoisä pelastui aikoinaan Titanicista ensin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.