Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kyllästyi pakettiautoelämään: Hankki palkkatyön, muuttaa pian omakotitaloon asumaan

Vuosi sitten Aleksi Vilhonmaa, 34, päätti irtautua kulkurielämän oravanpyörästä. Hän myi pakettiautonsa, jätti Euroopan kiertämisen ja etsi vakituisen työpaikan.

Toytota Hiace, jonka sivuovesta on pudonnut asfaltille laatikollinen kukkaruukkuja
Pariskunnan pakettiautossa eri puolilla Eurooppaa kulki mukana vain kaikkein välttämättömin.

”Elämäntapani oli todella stressaava ja olen iloinen, että uskalsimme tyttöystäväni Lauran kanssa viimeinkin tehdä tämän ison ratkaisun”, Aleksi sanoo.

”Jatkuvasti täytyi päivittää someen, kuinka ihanaa tunkkaisessa suihkuttomassa ja vessattomassa pakettiautossa eläminen on ja kolme kirjaakin täytyi aiheesta kusaista, että edes jostain sai vähän rahaa.”

Yöunet menivät, missään
ei voinut rentoutua

Lähes kahdeksan vuotta jatkuneen pakettiautoreissaamisensa aikana Aleksi ja Laura joutuivat osallistumaan kahteen televisiosarjaan.

”Ja Youtubevideoita varten piti juoda todella pahaa kahvia, koska yhteistyökumppani vaati.”

Aleksin mukaan hän ei enää kyennyt nukkumaan kunnolla. Burnout vaani jokaisella hetkellä eikä hän kyennyt rentoutumaan mitenkään.

“Pahinta olivat tammikuiset aamut Portugalissa. Herätä kosteassa autossa ja lähteä sitten surffaamaan Atlantin jääkylmiin aaltoihin, jotta sai taas jotain kamaa Instaankin.”

Aikovat seuraavaksi ostaa
asunnon ja mennä naimisiin

Tällä hetkellä pariskunta asuu Helsingissä vuokrakaksiossa, mutta suunnitelmissa on rivitalonpätkän tai omakotitalon hankinta.

”Perheenlisäystä on tulossa, joten tarvitaan lisää tilaa. Lainalupaus on haettu pankista. Ja kirkko varattu juhannushäitä varten.”

”Aleksi ja minä olemme halunneet jo pidemmän aikaa kokea jotain muuta kuin hektistä ja kiireistä kulkurielämäarkea”, Laura, 33, vahvistaa.

Hän sanoo, että vaikka pakuelämä olikin mielenkiintoista, niin se alkoi tuntua puuduttavalta.

”Olimme pitkään tekemättä töitä ja nyt tuntuu siltä, että hetki on täydellinen tälle muutokselle.”

”Meillä on tietoa huomisesta. Minusta on tosi rentouttavaa, kun tiedän, että huomenna taas aamuseitsemältä pitää olla työpaikalla”, Aleksi hymyilee ja näyttää puhelimestaan eläkekertymäänsä.

”Ehkä se jonain päivänä vielä menee yli tuhannen euron, jos olen oikein ahkera.”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.