Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Yrittäjän raju somepaljastus: ”Olen aina päässyt helpolla”

Suomesta löytyi äskettäin yrittäjä, joka perusteli menestystään onnella. Lisäksi hän väitti pikaviestipalvelu Twitterissä (ent. X), että “ei tämä yrittäjyys ole ollut mitenkään raskasta”.

Uutissirkuksen tutkivan journalismin erikoisyksikkö selvitti, että twiitin julkaisseen Seppo E. J. Mähösen sometilin takaa löytyy keskisuuren perheyrityksen toimitusjohtaja Seppo E. J. Mähönen.

iloinen mies pilviin pomppaa
Kuva: Mohamed Hassan / Pixabay

Mähönen kertoo olevansa pahoillaan muille yrittäjille aiheuttamastaan mielipahasta.

“Mutta niin siinä pääsi käymään. Ensin perin yrityksen vanhemmiltani, ja sen jälkeen kaikki on mennyt hyvin. Olen alusta saakka tehnyt vain lyhyttä työpäivää, mutta siitä huolimatta rahaa tulee”.

Näin radikaalit kommentit pakottivat Suomen yrittäjäin keskusliiton (SYLKI) antamaan asiasta julkisen lausunnon. Siinä Mähösen väitteet kiistetään jyrkästi.

“Yksikään suomalainen yrittäjä ei ole ikinä päässyt helpolla”, lausunnossa todetaan.

“Me ihan kaikki teemme niska limassa töitä eikä yhteiskunnan tuet ole mistään kotoisin ja muutenkin vituttaa”, lausunto jatkuu.

Haastattelun jälkeisenä päivänä Mähönen ottaa toimitukseen yhteyttä sähköpostitse. Hän kertoo saaneensa hyvin paljon vihaista palautetta ja sanoo nyt ymmärtävänsä kommenttinsa harhaisuuden.

“Olin sillä hetkellä hyvin väsynyt. Ja taisi siinä muutama lonkero olla juotuna myös. Haluan pyytää anteeksi kaikilta. Nyt kun tarkemmin olen miettinyt, niin yrittäjyys on äärimmäisen raskasta eikä sillä ole mitään tekemistä onnen kanssa”.

“Niin joo ja vielä käskettiin sanoa että yhteiskunnan tuet yrittäjille eivät ole mistään kotoisin”, Mähönen päättää sähköpostinsa.

Teksti: Lassi Hei, Satiiriämpäri 2024 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2024 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun loppupuolella Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2024-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin aamulla, päivällä, illalla ja yöllä.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.