Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kansalaisen aloite: Selkeä ei Marinin personaaliunionille

Entisen pääministeri Sanna Marinin (sd) persoonasta on järjestettävä suora kansanäänestys hänen työpaikkansa siirryttyä Suomen rajojen ulkopuolelle, arvioi Uutissirkuksen tavoittama kovaääninen kansalainen.

kadun ihmisvilinää, New York
Kansalainen on huolissaan Suomen kuvasta maailmalla. Arkistokuvamme henkilöt eivät ottaneet asiaan kantaa.

Kansanäänestys on syytä järjestää mahdollisimman pian koska Marin saa koko ajan poikkeuksellista näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa.

“Marinin työpaikka on lähellä kuningashuonetta. Hän on ilman eduskunnan ja tasavallan presidentin lupaa rakentamassa personaaliunionia Suomen ja Iso-Britannian välille.”

”Tällaiset ulkoparlamentaariset operaatiot on kerta kaikkiaan estettävä heti alkuunsa. Sanna Marin johdatti Suomen Natoon, joten kätilöinti saisi jo riittää”, kansalainen toteaa melkoisen tuohtuneena.

“Yhdyn tässäkin asiassa täysin kotimaisten Twitter-keskustelijoiden (nykyinen X) kantaan ja pidän jopa hyvin eriskummallisena tilannetta, että kansanäänestystä ei ole järjestetty jo paljon aikaisemmin, esimerkiksi ennen koronapandemiaa, Venäjän hyökkäystä ja Natoa. Sitä paitsi Marinilla on uusi käsilaukku ja minulla ei.”

Lopuksi kysymme kansalaiselta, mistä varsinaisesti on tarkoitus äänestää?

“Sanna Marinin entisenä pääministerinä pitäisi ymmärtää, että hänen persoonansa ja esiintymisensä vaikuttavat Suomen kilpailukykyyn ja kokonaiskuvaan ulkomailla paljon enemmän kuin nykyisen pääministerin.”

”Ei pidä missään olosuhteissa muodostaa Sanna Marinin personaaliunionia Lontooseen lähelle kuningashuonetta tai Ranskaan lähelle Pariisin muotiviikkoja tai Yhdysvaltoihin lähelle Kalifornian yliopistoa. Sen Suomen kansa voi estää suoralla kansanäänestyksellä sanomalla ei EU:lle, ei Kalmarin unionille, ei Sanna Marinin personaaliunionille”, kansalainen kiteyttää.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan kansalainen haluaisi nimensä julkisuuteen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja, Lontoo – Pariisi – New York

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.