Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Katastrofi Tampereella: Päättäjät joutuvat itse kustantamaan pääsylippujaan

Uutissirkuksen kylillä kuuleman tiedon mukaan kaupungin liikunta- ja kulttuuritapahtumien vapaalippukäytännön muutos koetaan päättäjien kiusaamisena ja johtoa syrjivänä.

Näsinneulan edessä näkyy Näsijärveä ja takana tummia pilviä
`

”Ainahan on ollut yleinen tapa, että köyhyysrajan yläpuolella olevat ovat saaneet erilaisia jänispasseja, joilla on voinut tutustua kuntosaliin, uimahalliin tai mihinkäs se nyt oli, niin, sinfoniaorkesteriin”, korostaa nimettömänä pysyttelevä kuntapoliitikko.

Myös moni ylempi virkamies onkin nyt hämmennyksen ja epätietoisuuden vallassa ja miettii, että ihan oikeastiko nyt pitää mennä ja maksaa itse pääsylippunsa puuhaan, jota haluaisi harrastaa.

Epäily: kateellinen
köyhä teki ilmiannon

Vuosia hyväksi koetun tavan muuttamisen epäillään saaneen alkunsa jonkun kateellisen köyhän nimettömästä ilmoituksesta ja sisäinen tarkastus, useista voiteluyrityksistä huolimatta, on joutunut puuttumaan käytäntöön ja keskeyttämään sen toistaiseksi.

Nimettömästä ilmiantajasta on jo tehty useita rikosilmoituksia ja hänet on luokiteltu kaupungissa ei-toivotuksi-henkilöksi.

Virkamiesjohdossa vapaakorttijärjestelmä on koettu yhdeksi onnistuneimmista kaupungin prosesseista, koska vapaakortit tulivat vuosittain automaattisesti postissa ilman että niitä erikseen piti hakea.

”Ja mikä parasta, niitä pystyivät käyttämään myös ystävät tai perheenjäsenet”, miettii yhden hallintokunnan päällikkö ja kaivaa toimittajalle näytille hyödyttömäksi tulleen vapaakorttipinkan.

Hän tosin luottaa kuun puolivälissä valittavaan uuteen pormestariin ja kertoo, että, ”kyllä Kale hoitaa tämän kuntoon ja pääsen taas mihin vain ilman jonottelua rahvaan kanssa.”

Liikuntakorttijärjestely on poikinut myös lisää ongelmia, kun osa ylemmistä virkamiehistä on vapaakortin puuttuessa alkanut osallistua työaikana omiin jo unohdettuihin töihinsä.

”Kai tässä heille jokin perehdyttäminen täytyisi aloittaa, ettei tulisi enempää vahinkoa”, toteaa turhautuneen oloinen virastotalon sihteeri.

Lätkäliput onneksi
osakeyhtiön kautta

Jääkiekko-otteluiden vapaalippuihin kaupungin toimet eivät todennäköisesti vaikuta, koska niiden jakelu tapahtuu osakeyhtiön omistaman urheiluseuran kautta normaalien sidosryhmäkäytäntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa pääosin sitä, että ne, joilla kalleimpiin lippuihin olisi muutoinkin varaa, pääsevät otteluihin ilmaiseksi.

Teksti: Martta Åkerblom, maakuntakirjeenvaihtaja, Keskustori

Aiheesta muualla:
Yle 25.4.23: Tampereen johtoporras sai vuosikausia vapaalippuja – käytäntö paljastui ja nyt jakelulle tulee piste
AL 20.4.23: Tampereella pimeää myyntiä jäähallissa ja vapaakortteja johdolle

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.