Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Venäjä kieltää yksikerroksiset talot

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ukaasillaan kieltänyt yksikerroksisten talojen rakentamisen. Hänen mukaansa yksikerroksiset rakennukset ovat täysin hyödyttömiä Venäjän demokratian, rauhan ja turvallisuuden kannalta.

Moskovan valot loistavat pilvenpiirtäjien ikkunoista, joista hetkellä millä hyvänsä joku voi pudota.
Kuva: Deensel/Flickr. Lisenssi: CC BY 2.0

Viime vuosina monet Venäjää uhkaavat riskitekijät ovat eliminoituneet monikerroksisten talojen ja niiden ylimpien kerrosten ikkunahissien ansiosta.

“Tässä suhteessa yksikerroksiset rakennukset ovat tarpeettomia”, Uutissirkuksen syvältä maanalaisesta bunkkeristaan tavoittama Putin sanoo.

Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana Moskovasta on jo poistettu useita matalia taloja. Kaikki viisi Euroopan korkeinta rakennusta sijaitsevat jo nyt Venäjällä.

Ajan mittaan maan rakennuskannan modernisoinnissa on tarkoitus mennä vieläkin pidemmälle. Myös jo olemassa olevien rakennusten ensimmäiset kerrokset puretaan.

“Rakennuskannan uudistaminen aloitetaan sairaaloista. Monikerroksisten sairaaloiden ylimpien kerrosten ansiosta useampikin Venäjää uhannut riskitekijä on eliminoitunut fyysisesti. Sen vuoksi sairaaloiden ensimmäiset kerrokset puretaan tarpeettomina”, Putin sanoo.

Ajatus rakennuskannan modernisoinnista on jo pantu käytäntöön Ukrainassa.

“Olemme poistaneet käytöstä tuhansien rakennusten ensimmäiset kerrokset. Tässä erityisoperaatiossa on saattanut kadota myös vähäinen määrä ylempiä kerroksia.”

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB harjoitteli ensimmäisten kerrosten poistamista käytöstä jo useita vuosia sitten, kun se räjäytti kolme kerrostaloa. Harjoitus onnistui osittain. Alimmat kerrokset poistettiin, mutta samalla tuhoutui muutamia ylempiä kerroksia ja yli 300 ihmistä menetti henkensä.

“Isänmaan turvallisuutta puolustettaessa sattuu väistämättä sivuvahinkoja”, presidentti Putin arvioi.

Teksti: Helli Vivonen, maakuntakirjeenvaihtaja, Kreml

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.