Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Oppositio selkeyttäisi pääministerin (sd) asemaa

Sosialidemokraattisen pääministerin luontaisetuja, liikkumista ja muuta yksityiselämää koskevia säädöksiä uudistava puheenjohtajatyöryhmä on saanut reilut kolme vuotta valmistelemansa mietinnön valmiiksi.

Eduskuntatalo räntäsäässä kirjastotalo Oodista nähtynä
Mietintö esiteltiin myöhään iltapäivällä eduskuntatalon portailla.

Ryhmän vetäjä, puheenjohtaja Sari Essayah (kd) on tyytyväinen yksimielisyyteen ja lopputulokseen tässä yhteiskunnallisesti tärkeässä lainmuutosprosessissa.

Uudistusten on tarkoitus astua voimaan vuoden 2023 alussa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) kiittelee erityisesti perussuomalaisia blokkitovereita yksituumaisuudesta ja vertailee nyt aikaansaatua ratkaisua merkitykseltään Marinin hallituksen soteuudistukseen ja hävittäjähankintoihin.

Työryhmän jäsen, puheenjohtaja Riikka Purra (ps), ei sanellut mietintöön yhtään eriävää mielipidettä, koska puolue valmistelee parhaillaan samoista asioista välikysymyksiä tai on jo julkistanut ne muodossa tai toisessa.

Puheenjohtaja Essayah myönsi, että esitykset vaativat vielä lakivaliokunnan, hallintovaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan käsittelyn ennen siirtymistään suureen saliin.

Näin pääministerin (sd)
asema muuttuisi:

1. Pääministerin virka-asunnossa nautittavan aamupalan nimike muutetaan armopalaksi. Pääministerin ruokakunnan armopalakokonaisuus voi sisältää kahvia tai teetä, viisi kevytlevitteellä pohjapuolelta sipaistua näkkileipäpalaa ja kaksi hiilivalkealla kypsennettyä särkikalaa. Virkatalon kylmätiloja ei saa käyttää armopalojen säilytykseen.

2. Tanssiminen ja muu siihen verrattava hyppelehtiminen tai vartalon taivuttelu sekä kasvolihaksilla ja silmillä kameroille epäilyttävästi ilmehtiminen ovat kiellettyjä pääministerin virkatalon lisäksi myös valtioneuvoston juhlahuoneistossa eli Smolnassa sekä presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä ja presidentinlinnassa.

3. Nykyisin voimassa olevan perustuslain mukaan eduskunta ei voi edes yrittää vaatia pääministeriä eroamaan laillisesti vihitystä puolisostaan.

Työryhmä esittääkin, että eduskuntavaalien jälkeen hallituksen muututtua toimitusministeristöksi, pääministerin aviopuolison on muutettava virka-asunnosta saunakammarin puolelle ja viimeistään 1. päivänä kesäkuuta 2023 rannan tuntumassa sijaitsevaan huvimajaan.

Pääministerin aviopuolison asustellessa huvimajassa, hänellä on oikeus käyttää pääministerin virkalaituria armopaloihin soveltuvien pienehköjen särkikalojen onkimiseen sekä ahvenien ja hauenpuikkarien virvelöintiin.

Teksti: Tapio Hämäläinen, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.