Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Ei päässyt uimahalliin – loukkaantui vakavasti

Tohmajärveläinen Eino Kallasvuo pahoitti mielensä, kun häneltä evättiin pääsy Jakomäen uimahallin naisten vuorolle viime tiistaina iltapäivällä.

Uima-allas
Kuva: StockSnap/Pixabay.

Kallasvuo oli osallistunut Helsingissä ampumapilkin SM-kisoihin ja kisojen jälkeen hän suuntasi askeleensa Jakomäkeläiseen uimahalliin. Ovella seisonut vartija esti Kallasvuon pääsyn halliin kertoen, että seuraava vuoro on vain naisille.

Paikalla sattumalta olleelle Uutissirkuksen toimittajalle Kallasvuo kertoi, että huonoon kisamenestykseen pettyneelle miehelle uintieväys oli “viimeinen naula”.

“Kyllä tämä oli viimeinen naula. En päässyt kisoissa pistesijoille ja yritykseni unohtaa huono menestykseni upottamalla pää helmeilevään klooriveteen, estettiin jo ovella”, Kallasvuo sanoi pettyneenä.

Helsingin Jakomäen uimahallista kerrottiin, että naistenvuoroja on tiistai-iltaisin ja että Kallasvuo on tervetullut kaikkina muina päivinä. Kallasvuo suuntasi kuitenkin matkansa kohti Tohmajärveä jo kello 17.07 lähteneellä junalla eikä voinut lykätä uintiaan seuraavaan päivään.

Kallasvuo on osallistunut ampumapilkin SM-kisoihin jo 17 kertaa ja hänen paras tuloksensa on vuodelta 2018, 39. sija. Kallasvuo kertoo aiemmin purkaneensa huonon kisamenestyksen aiheuttamaa pahaa oloa juoksemalla Etelärannasta rautatieasemalle.

”Aiemmin juoksin täysissä varusteissa juna-asemalle, jossa söin tilliliha-annoksen ja pystyin käymään kisan mielessäni. Nyt kuitenkin polveni reistaili ja päätin nollata pääni uimalla.”

Tässä vaiheessa Kallasvuo purskahtaa itkuun ja toimittajamme tarjoaa hänelle käytetyn nenäliinan.

”Aion viedä asian eteenpäin. Ei aikuiselta mieheltä voida vaatia, että hän vaihtaa sukupuoltaan uintivuoron takia”, niiskuttaa järkyttynyt Kallasvuo.

Uutissirkus seurasi tilannetta ja kysyi lapsiasiainvaltuutettu Miikkali Koskelta, miten asia on edennyt. Hän kertoi, ettei ottanut asiaa käsittelyyn.

”Jos kyseessä olisi ollut lasten uintivuoro, olisin tietenkin käsitellyt valituksen, mutta nyt se ei kuulu toimeeni”, vastasi lapsiasiainvaltuutettu Koski diplomaattisesti, kun toimittajamme soitti hänelle toisssa yönä kello 02.00.

Teksti: Maija Linnala, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.