Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kansa suosittelee: Auto tulisi siirtää vasta maanantaiaamuna

Asia selviää Uutissirkuksen kyselystä, jossa lähes kaksi kolmasosaa vastaajista kannatti auton siirtämiseen valittavaksi hetkeksi maanantaiaamua.

vesilasi, jonka pillissä roikkuu autonavain
Kuva: Congerdesign/Pixabay

Autojen siirtely alkoi askarruttaa kansaa viime perjantaina, kun kävi ilmi, että Helsingin Sanomain päätoimittaja Kaius Niemi on epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Tapaus sattui Sanomatalon parkkihallissa perjantaiaamuna, kun Niemi yritti siirtää autoaan päihtyneenä.

Suomalaisvaikuttajilla on aiemminkin ollut tarvetta autoilla lyhyitä matkoja baari-iltojen jälkeen. Esimerkiksi heinäkuussa 2010 Helsingin silloinen liikuntajohtaja Anssi Rauramo ajoi autollaan kolmisensataa metriä etelähaagalaisesta ravintolasta kotinsa eteen.

Niemen tapauksesta Rauramon tilanne erosi siinä mielessä, että Rauramo oli käräjäoikeuden ratkaisun mukaan nauttinut runsaasti alkoholia kotonaan vasta autoilun jälkeen. Puhallutukseen Rauramo ei kuitenkaan suostunut ennen kuin poliisi uhkasi murtaa hänen ovensa.

Myös poliitikko Sirpa Pietikäisellä on kokemusta autonsa siirtämisestä. Kun Pietikäinen oli maaliskuussa 2003 jäänyt kiinni rattijuoppoudesta, hän selitti halunneensa siirtää autoaan aamuyöllä Hämeenlinnan rautatieasemalla, jottei se olisi ollut lumiauran tiellä.

”Kaikissa tapauksissa tulee ilmi vaikuttajien erittäin voimakas henkilöautoriippuvuus”, arvioi Uutissirkuksen kaupunkien elävöittämis- ja lisäkaista-asiantuntija Uolevi Ahonen.

”Niin pientä matkaa niin lähellä taksitolppaa ei nähtävästi olekaan, etteikö poliitikko tai johtaja olisi niin kokiessaan valmis auton rattiin.”

Uutissirkus teki kyselynsä Mastodonissa, jossa siihen vastasi 22 henkilöä. Perjantai-illasta lauantai-iltaan esillä olleessa kyselyssä tiedustelimme, pitäisikö lähteä parkkihalliin siirtämään autoa.

Vastaajista 64 prosenttia kannatti auton siirtämistä vasta maanantaiaamuna.

Tamä päätoimittajamme juttu ei ole mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme, mutta osallistu sinä siihen ja voita ilmainen ämpäri! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.