Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Kansa arvioi: WhatsApp paras tapa jättää Suomen Nato-hakemus

Uutissirkuksen kyselyssä WhatsAppia kannatti 41,7 prosenttia vastaajista. Reilu neljäsosa arveli, että hakemus Naton jäseneksi tulisi jättää pantomiimina.

Jens Stoltenberg ja Sanna Marin istuvat pienen pöydän ääressä, pöydällä Suomen, EU:n ja Naton liput
Kuva: © Laura Kotila | valtioneuvoston kanslia / Flickr. Lisenssi CC-BY-2.0

Tekstarihakemuksen takana seisoi hieman enemmän, eli liki 30 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Perinteistä kirjettä kannatti vain vajaat viisi prosenttia vastaajista.

”Naton säännöissä ei kerrota, millainen hakemuksen tulisi olla tai missä muodossa se jätetään”, Uutissirkuksen korona-, Venäjä- ja puolustusliittoasiantuntija Uolevi Ahonen sanoo.

”Niinpä en yhtään hämmästele, että yksityisissä keskusteluissa vastaajat ehdottivat hakemuksen muodoksi myös orkesteriteosta, haikua, OuLiPo-tekniikalla kirjoitettua romaania ja Suursaaren kansallispukua, jonka esiliinaan hakemus olisi kirjailtu kultalangalla.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on jo ladannut puhelimeensa WhatsApp-sovelluksen.

Aamuyöllä keskihelsinkiläisestä karaokebaarista tavoittamamme politiikan vaikuttajat kannattavat hekin enimmäkseen WhatsApp-hakemusta.

”Siitä kun näkee heti, onko viesti luettu”, kuului hyvin yleinen perustelu.

Pantomiimia kannatti kaksi kannastaan epävarmaa vasemmistoliiton edustajaa.

”Pantomiimi antaisi sen mahdollisuuden, että kansanedustaja voisi edelleen tulkita hakemusta äänestäjilleen haluamallaan tavalla, vaikkapa täysin vastakkaisesti kuin Stoltenberg tai Naton nykyiset jäsenmaat tulkitsevat”, Ahonen toteaa.

Uutissirkus teki kyselyn Nato-hakemuksen muodosta Twitterissä, jossa siihen vastasi vuorokauden aikana lähes 25 ihmistä.

”Harvoin olemme julkaisseet mitään näin luotettavaa”, Ahonen kiteyttää.

Uutissirkus seuraa Nato-hakemuksen etenemistä hetki hetkeltä tai jotain.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.