Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Lähipiiri ei ymmärtänyt – Silmäliimausharrastus vei silti mennessään

Kolmessa vuodessa Kerkko Välitalo, 59, onnistui liimaamaan kaikkiin perhekuviinsa uudet silmät. Nyt hän aikoo laajentaa harrastustaan myös ulkomaille.

Vladimirille on liimattu uudet kookkaat hieman kierot silmät
Kuva: www.kremlin.ru, lisenssi: CC BY 4.0, otokseen muokattu uudet silmät.

Välitalo on edelleen pikkupoikamaisen innostunut, vaikka lähipiiri onkin suhtautunut hänen puuhiinsa negatiivisesti.

”Liki neljännesvuosisadan kestänyt työsuhdekin päättyi, kun laitoin meidän intran keskustelupalstalle pomon kasvokuvan, johon olin muotoillut uudet silmät”, Välitalo kertoo.

Yrittäjyys ei
tuonut leipää

Hetken aikaa Välitalo suunnitteli tekevänsä osaamisestaan itselleen uuden ammatin, mutta hän yllättyi asiakkaidensa reaktioista.

”Tarjosin kuvakonsultointia, jotta ihmiset olisivat päässeet esittäytymään mahdollisimman mieleenpainuvasti LinkedIn-profiileissaan tai ansioluetteloissaan.”

”Mutta kaikki olivat tyytymättömiä. Väittivät, että laitoin heidän päähänsä kierot silmät! Eivät ymmärtäneet, että juuri sillä lailla he olisivat erottuneet massasta.”

Kansainvälisiin
piireihin

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Välitalo poistuu Suomesta. Hän aikoo ehkä siirtyä pysyvästi ulkomaille. Muutos ei pelota, sillä jo nyt mies on joutunut jättämään kotinsa.

”Vaimo vaihtoi lukot, kun huomasi, että olin laittanut uudet silmät paitsi hääkuvaamme, myös kaikkiin lapsistamme, vanhemmistamme ja isovanhemmistamme otettuihin kuviin. Ja minä kun tein niin huolellista työtä: liimasin tarrasilmät paperivedoksiin ja muokkasin samanlaiset tiedostoihin, jos kuvaoriginaali oli digitaalinen.”

Välitalo on suunnannut katseensa kohti Venäjää.

”Siellä on käsittääkseni jokaisessa virastossa jos ei nyt Putinin niin ainakin Stalinin kuva. Niissä minulle riittää työmaata. Sitten jatkan varmaankin johonkin toiseen diktatuuriin, ehkä Kiinaan.”

Asiantuntijamme
arvioi: ”Silmäliimaus
tarjoaa mielenrauhaa”

Uutissirkuksen harrastus- ja pakkomielleasiantuntija Uolevi Ahosen mukaan silmäliimauksella on paljon terapeuttisia ansioita.

”Parhaimmillaan se auttaa purkamaan aggressioita tai pahaa mieltä mitä hedelmällisimmällä tavalla”, Ahonen toteaa samalla kun fotoshoppailee uusia silmiä Uutissirkuksen päätoimittajasta nappaamaansa valokuvaan.

”Uskon, että jos Putin olisi päässyt ajoissa tällaiseen askarteluterapiaan Volodymyr Zelenskyin kuvien ääreen, Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi voitu välttää.”

Haluatko sinäkin kirjoittaa meille teemasta “Rakkain harrastukseni?” Tee se heti Uutissirkuksen juttulomakkeella! Tyylilajimme on satiiri, joten toivomme kirjoitukseltasi satiirista tai ainakin humoristista käsittelytapaa. Paljasta jutun viimeisessä virkkeessä myös mahdollinen lääkityksesi. Kerkko Välitalolla muuten on Bisoprolol tarvittaessa 1 tabletti 1-2 kertaa vuorokaudessa rytmihäiriötuntemukseen ja Duact 1 kapseli tarvittaessa 1-3 kertaa vuorokaudessa allergiseen nuhaan. Jatka juttulomakkeeseemme!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.