Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Asiantuntija muistuttaa: ”Jääkiekko on marginaalilaji”

”Taas eletään sellaisia päiviä, että suomalaiset vaipuvat kollektiiviseen harhauneen, jossa jääkiekolla on jotain merkitystä”, jalkapalloasiantuntija Erkki Luhtavirta toteaa.

Jalkapallo
Kuva: Wsyperek/Pixabay

”Jalkapallo on niin iso asia maailmalla, että eihän sitä täällä grillimakkaran ja halvan lagerin maassa ymmärretä, vaikka kuinka yrittäisi selittää. On täysin kestämätön tilanne, ettei jalkapalloa arvosteta, mutta vedettömään suihkulähteeseen mennään munasillaan nolaamaan itsensä, kun joku niistä kolmesta muusta jääkiekkoa pelaavasta maasta on onnistuttu voittamaan.”

Luhtavirta on myös kyllästynyt kuuntelemaan ymmärtämättömien jääkiekkofanien piikittelyä Suomen jalkapallomaajoukkueen huonosta menestyksestä.

”Kiekkoväki ei ymmärrä, että EM-kisoissa epäonnistuminen oli Huuhkajilta paljon isompi saavutus kuin Leijonien Beijingin olympiakulta tai MM-ysiviis tai joku Granlundin ilmaveivi.”

Viime kesänä Pietarin kisamatkalla ollut Luhtavirta joutui historiallisesta arvokisapaikasta huolimatta jälleen pettymään suomalaisiin.

”Kisojen jälkeen mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa keskityttiin siihen, että nolla voittoa, kolme laukausta kohti maalia koko turnauksessa ja tuliaisena deltavarianttia. Keskusteluissa unohtui taas kuinka iso laji jalkapallo on.”

Vastoinkäymisistä huolimatta Luhtavirta aikoo jatkaa taisteluaan tietoisuuden lisäämiseksi.

”Tulevia jääkiekon kotikisoja varten otan töistä lomaa, jotta voin keskittyä tähän tehtävääni. Kisa-aika tulee olemaan rankka rypistys.”

Teksti: Torsti Kuittinen, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.