Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Susi antoi luvan virkamieslauman syömiseen: ”Se oli päätösharkintamme lopputulema”

Sudet saavat syödä kahdeksan virkamiehen lauman Riistakeskuksessa, kun helmikuu koittaa. Haastattelemamme alfauroksen mukaan päätös perustuu kannanhoitoon, ei ihmisten aiheuttamiin vahinkoihin.

Susi ulvoo kukkulalla täysikuu taustallaan
Kuva: JOhaza/Pixabay

Kyseinen virkamieslauma elää noin 25 metriä pitkällä käytävällä Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla.
Virkamiesreviirin ydinalueella on hyvin vähän susia, ja päätös on herättänyt kummastusta virkamiehiä tuntevien ja heidän kanssaan säännöllisesti saunovien metsästäjien parissa.

Alfauros myöntää susille poikkeuslupia ihmisten syömiseen kahdesta syystä: joko tietylle ihmiselle vahingoista johtuen tai kannanhoidollisista syistä, jolloin lupa yleensä koskee kokonaista laumaa.

Tässä päädyttiin nyt siis syömään yksi sellainen ihmislauma, joka sijaitsee todella etäällä susien asuinseuduilta?

”Se on ollut meidän päätösharkinnan lopputulema. Se on näkökulmakysymys. Tuosta näkökulmasta sen voi nähdä noin. Kannan säätelyn näkökulmasta tämä taas varmasti oli järkevin ratkaisu”, alfauros ulvahtaa.

Ihminen on ollut susien keskuudessa rauhoitettu. Sudet pelkäävät niitä ja ovat Suomessa tiettävästi viimeksi syöneet sellaisen 1880-luvulla.

Uutissirkus seuraa tilannetta hetki hetkeltä tai jotain.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.