Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Helsingistä löytyi laaja alue vailla sähköpotkulautoja

Täysin sähköpotkulaudaton paikka löytyi sunnuntai-iltapäivällä Aurinkolahden jäältä.

ulkoilijoita Aurinkolahden jäällä, etualalla avanto
Edes talviuintiharrastajan tekemässä avannossa ei näkynyt ensimmäistäkään potkulautaa.

Tilanteen havaitsi ensimmäisenä helsinkiläismies, joka hämmentyi kyetttyään kävelemään yli viisitoista metriä kompastumatta kertaakaan.

Kaikki Euroopassa toimivat sähköpotkulautayhtiöt järjestivät välittömästi kriisipalaverin, jonka aikana ne päättivät sijoittaa Helsingin edustan merialueille 15 000 potkulautaa kukin.

”Jäätyneet merenlahdet ovat selvästi jääneet palvelukatveeseen”, arvioi Uutissirkuksen uusien liikkumismuotojen ja viherpesun asiantuntija Uolevi Ahonen.

”Mikäli jäälle sijoitettaviin potkulautoihin lisätään potkuri ja kellukkeet, ne voivat täydentää liikenteen palveluvalikoimaa kaikkina vuodenaikoina myös vesillä.”

Vuonna 2020 Helsingissä toimi neljä sovelluksella vuokrattavia sähköpotkulautoja tarjoavaa yhtiötä. Mm. Osmo Soininvaara oli pari vuotta sitten potkulaudoista ekstaasissa, koska ne eivät ole henkilöautoja.

Sähköpotkulautayhtiöiden mukaan niiden tarkoituksena on vähentää autoja, liikenneruuhkia ja päästöjä Euroopan suurkaupungeissa.

Tähän mennessä yhtiöt ovat onnistuneet vähentämään kävelyä ja joukkoliikenteen käyttöä lyhyillä matkoilla, vaikeuttamaan liikunta- ja näkövammaisten kulkemista kaupungilla ja riistämään epätoivoisessa asemassa olevia ihmisiä, jotka noutavat potkulautoja latauspisteisiin.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.