Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Nuoret haluaisivat uuden talvisodan

Suomalaiset nuoret haluaisivat sotia Venäjää vastaan. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, jonka Aamulehti teetti ylistääkseen talvisodan 70:ttä vuosipäivää.

Suomalaiset 15-24-vuotiaat olisivat kaikkein valmiimpia kirjoittamaan talvisota-sanan isolla alkukirjaimella.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset arvostavat talvisotaa selvästi aiempaa enemmän. Mielipidemuutos näkyy eniten nuorissa. 15-24-vuotiaat ovat valmiita korostamaan talvisodan muistoa vanhempia kärkkäämmin.

Nuoret arvioivat vanhempia ikäluokkia useammin, että Suomi säilytti itsenäisyytensä talvisodan ansiosta. Jos talvisota järjestettäisiin vasta nyt, suurin osa heistä olisi valmis ampumaan itärajan takana vihollisia niin maan penteleesti.

Kaikkein väärimpiä vastauksia kyselyssä antoivat ne, jotka ovat itse kokeneet sodan tai sen jälkeisen pulan ja hädän. 65 vuotta täyttäneissä on eniten niitä, jotka pitävät sodan uhrauksia tarpeettomina.

Aamulehti teetti Suomen Gallupilla saman kyselyn kaksikymmentä vuotta sitten. Tuolloin oikeaa käsitystä talvisodasta hämärsi se, että useammilla vastaajilla oli siitä omakohtaisia kokemuksia.

Tampereella ilmestyvä Aamulehti on kannattanut talvi- ja jatkosotaa yhdessä Akateemisen Karjala-seuran kanssa vuodesta 1922 lähtien.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.