Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Miehen kristinusko herätti epäilyksiä

Suomalaistaustaisen miehen epäillään kuuluneen evankelisluterilaiseen seurakuntaan ilman aitoa vakaumusta. Tapauksesta raportoi ensimmäisenä hänen työtoverinsa.

jäällä mies pilkkii ja toinen hiihtää
Työtoverin ottamat lukuisat kännykkäotokset paljastavat, että mies on esimerkiksi helmikuisina sunnuntaipäivinä mennyt pilkille sen sijaan että olisi käynyt seurakuntansa jumalanpalveluksessa.

Helsingin Kalasatamassa samassa työyhteisössä tehtäviään hoitava työtoveri alkoi kummastella uutta kollegaansa heti tämän aloitettua työnsä viime vuoden syksyllä.

“Näin kun hän palautti palkanlaskijalle lomakkeen, johon oli ruksannut kuuluvansa ev-lut seurakuntaan. Niinpä aloin kysellä tarkemmin hänen vakaumuksestaan”, nimettömänä pysyttelevä työtoveri kertoo.

Muutamien kuukausien kuluessa työtoveri teki toinen toistaan hätkähdyttävämpiä havaintoja vakaumuksen epäaitoudesta. Mies ei ollut esimerkiksi käynyt joulukirkossa moneen vuosikymmeneen.

Rajuimmat havainnot alkoivat, kun työtoveri tiedusteli, mitä Jeesus merkitsee kollegalle henkilökohtaisesti hänen uskossaan ja siinä prosessissa, kun hän kääntyi kristinuskoon.

“Mies mainitsi käyneensä vuonna 1976 viisi kertaa kirkossa vain sen vuoksi, että rippikoulun läpäistäkseen oli kerättävä papin nimikirjoituksia vähintään kymmenestä seurakunnan järjestämästä tapahtumasta.”

Työtoverin mukaan on hämmästyttävää, ettei kukaan ole ilmaissut epäilyksiään jo tuolloin ja estänyt epäilyksenalaisen ripille pääsyä.

“Hän sanoi myös käyneensä kerran täysin vapaaehtoisesti seurakunnan nuortenillassa, koska seurakuntanuoriin kuuluneella Ullalla oli hyvät tissit, jumpperin alla jopa selvästi piukeamman näköiset kuin Suomen demokraattisen nuorisoliitto SDNL:n opintopiirissä olleella Tiinalla.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan havainnot tehnyt työtoveri on tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla, mutta hänen kollegansa on edelleen saanut jatkaa työssään ja seurakunnan jäsenenä ilman minkäänlaisia seuraamuksia.

Lue Uutissirkuksesta myös:
11.9.2015: Mies sai väärän signaalin maantiellä
3.5.2013: Hiippa päässä ei pääse Köyliönjärvelle

Vakaumusanalyysia muissa aviiseissa:
Kirkko ja kaupunki 21.9.2017: Sisäministeri Risikko vastaa pappien vetoomukseen: “Kristityksi kääntymisen uskottavuutta ei ole helppo selvittää”Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.