Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Betoniharrastus vie mennessään

Uutissirkuksen tuore juttusarja esittelee koukuttavia harrastuksia. Sarjan ensimmäisessä osassa tavataan pöytyäläinen perhe, jonka isä toteuttaa luovuuttaan betonin avulla.

harmaista kapeista betonielementeistä tehty seinä
Pekka Virtanen yllätti vaimonsa hääpäivän aamuna myös itse valamillaan betoniverhoilla.

Virtasen perheessä betoniharrastus on tuttua. Rakkainta se on perheenisä Pekka Virtaselle, joka ei viimeisen 12 vuoden aikana ole viettänyt päivääkään ilman valupuuhia.

“Homman idea on siinä, että betonin annetaan kuivua vapaavalintaiseen muottiin”, Virtanen selittää innostuneena.

Perheen pihalta löytyykin mittava kokoelma betoniin valettuja kumisaappaita, eri kokoisia kenkiä, maitotölkkejä, betonipensaita, betonivene, betonireppuja, betonikirjoja, tunnistamattomia eri kokoisia betonimöhkäleitä, betonisohva ja myös betoninen pallogrilli, jonka käyttö tosin on lähes mahdotonta.

“Erityisen ylpeä olen kissamme ja koiramme näköispatsaista”, Virtanen toteaa.

Hänen mukaansa lasten kissa ja vaimon puudeli katosivat viime keväänä mystisesti. Kaikeksi onneksi betonipatsaat auttavat kaipuussa ja ovat ainakin säännöllisesti huollettuna jopa pitkäikäisempiä kuin lemmikit olisivat olleet.

“Myös esimerkiksi nallekarhuja voi upottaa betonivelliin ja antaa kuivua pihakoristeeksi.”

Pekka Virtanen kertoo yllättäneensä puolisonsakin pikku betonijäynällä.

“Valoin hänen jalkansa yöllä betoniin. Ja kylläpä olikin vaimolla siinä hääpäiväaamunamme ihmettelemistä, kun ei mihinkään päässyt liikkumaan”, Virtanen myhäilee.

“Aluksi laitoin hänet oven viereen betonimöhkäle jaloissaan, vähän niin kuin ovistoppariksi. Sitten vein hänet nokkakärryillä portin pieleen koristeeksi. Vaimoni alkoi kuitenkin pitää niin pahaa ääntä, että minun oli lopulta pakko poistaa betoni katuporalla.”

Seuraavaksi Virtanen suunnittelee uutta betonivalaisinta, koska edellinen betonoitu kattolamppu rojahti alas.

“Betonini ei siis pettänyt, vaan kattorakenne.”

Virtasen perheen äiti ja lapset pitävät nykyään kengät jalassa myös sisällä olleessaan, jotta isä ei valaisi niitäkin betoniin. Perheen pienimmäinen lisäksi piilottelee jostain syystä lemmikkimarsuaan.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja

Haluatko sinä kirjoittaa meille otsikolla “Rakkain harrastukseni?” Tee se heti Uutissirkuksen juttulomakkeella! Tyylilajimme on satiiri, joten toivomme kirjoitukseltasi satiirista tai ainakin humoristista käsittelytapaa. Kirjoita jutun viimeiseen virkkeeseen myös lääkityksesi. Jatka juttulomakkeeseemme!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.