Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Poliitikko kriisiytti yksimielisyyden

Ministeri Ville Niinistö (vihr.) aiheutti vakavan kriisin politiikkaan, kun hän yllätti myöhään keskiviikkona useat muut poliitikot olemalla eri mieltä heidän kanssaan.

Uolevi Ahonen: Aamu Olkiluodossa. Öljy kankaalle, 70 x 45 cm. 2500 euroa. © 2011
Koska alihankkijamme ei tähän hätään löytänyt meille sopivaa kuvaa, julkaiskaamme tässä yhteydessä Uolevi Ahosen maalaus Aamu Olkiluodossa. Öljy kankaalle, 70 x 45 cm. 2500 euroa. © 2011

Ylen A-Studioon kiireesti hälytetyt pitkän linjan samaamieltäolijat Mauri Pekkarinen (kesk.), Pertti Salolainen (kok.) ja Jouni Backman (sd.) tuomitsivat yksimielisesti ja jyrkästi Niinistön lausunnot, joista välittyi erilainen näkemys kuin mitä he edustavat.

“Se, että on eri mieltä kanssamme, on kyllä vähemmän isänmaallista toimintaa, poliitikkojoukko korosti.

Myös kokoomuksen Jan Vapaavuori sekä twitterin Alex Stubb ovat kiiruhtaneet tuomitsemaan kannastaan eroavat mielipiteet.

“Kyllä tämä Ville Niinistön erimieltä oleminen oli varmaan viimeaikaisista ulostuloista kaikkein pahin pohjanoteeraus ja rimanalitus”, Vapaavuori arvioi.

“Erimielisyys on herkkä aihe ja on ihmeellistä, että suomalainen ryhtyy sellaiseen”, Stubb sanoi hallituksen iltakoulun jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Niinistö esitti muista poikkeavan kantansa brittiläisen sanomalehden haastattelussa, jota juuri kukaan ei ole lukenut, koska ensin pitäisi rekisteröityä ja sen jälkeen vielä keskittyä englanninkielisen tekstin syvälliseen ymmärtämiseen.

Niinistön erimielisyys liittyi hallituksen tuoreimpiin ratkaisuihin.

Hallitus päättää näillä sekunneilla Pyhäjoella sijaitsevan Hanhikiven alueen vuokraamisesta Venäjälle 50 vuodeksi, jotta se voi tuottaa siellä ydinsähköä yhdessä suomalaisten kanssa ja myydä sitä Tornion terästehtaalle, joka voi kaupata rautaa kaikille halukkaille kuten esimerkiksi yrityksille, jotka valmistavat aseita NATO:lle.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 18.9.2014: Vaarantaisiko Rosatom Suomi-kuvaa maailmalla – neljä väitettä ydinvoimasta
Yle 18.9.2014: Vapaavuori: Ville Niinistön ulostulo pohjanoteeraus ja rimanalitus
Yle 17.9.2014: Jouni Backman: Niinistön suomettumispuhe “vähemmän isänmaallista”
Yle 17.9.2014: Stubb: Ville Niinistön suomettumispuheet ihmeellisiä
Yle 17.9.2014: Ville Niinistö FT:ssa: Hallituksessa hämmästyttävä suomettumisen ilmapiiri
FT.com 17.9.2014: Prime minister Alex Stubb attacked for “Finlandisation” politics
Taloussanomat 19.2.2014: Outokumpu kasvattaa osuuttaan Fennovoimassa: “Strateginen hanke”
HS 24.10.2012: E.On lähtee Suomesta – Pyhäjoen ydinvoimalahanke uhkaa kaatuaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.