Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Perussuomalaiset: jyrkkä ei lintujen kevätmuutolle

Perussuomalaiset harkitsee välikysymyksen tekemistä muuttolintujen hyysäämisestä ja ulkomailta saapuvien lajien pesimisestä valtion omistamissa metsissä.

Itähelsinkiläisen huoltoyhtiön työntekijä joutui tänä aamuna nostamaan kymmeniä lippuja.
Arkistokuvamme puu on vapaa meille vieraista lintulajeista.

Asia kävi ilmi äskettäin eduskunnan kyselytunnilla, kun Jussi Halla-aho (ps.) tiedusteli, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta Afrikasta Suomeen tungeksivat muuttolinnut saataisiin lopettamaan nykylainsäädännössä olevien porsaanreikien hyväksikäyttö.

Kysyjä vetosi mm. satelliittisääksi Ilmarin esimerkkiin. Ilmaria on voitu seurata hyvin tarkoin Afrikan-matkoillaan. Muiden lintujen osalta tilanne on kysyjän mielestä riistäytynyt hallituksen käsistä.

Epätasa-arvoa aiheuttaa myös EU:n ulkopuolelta saapuneiden lintujen pesintä valtion omistamissa metsissä, vaikka osa maamme perinteisistä lajeista kuten pulut ja varikset joutuvat samaan aikaan maleksimaan toimettomana toreilla.

Kysyjä ei vaatinut rengastuspakkoa Länsi-Euroopassa lomaileville kunnollisille lajeille, kuten uiveloille, lehtokurpille ja töyhtöheittiöille.

Edustaja Timo Soini (ps.) tivasi puolustusministeriltä, aikooko puolustusvoimat valvoa jotenkin muuttolintujen hallitsematonta ruuhkaa Suomen ilmatilassa kesän korvalla. Puolustusministeri Carl Haglund (r.) vastasi asian tulevan esiin UTVA:ssa, kunhan Hornetit vapautuvat suojelemasta valaanpyytäjiä Islannin lintuvesiltä.

Edustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) tivasi ärhäkkään tapaansa, mitä maatalousministeri aikoo tehdä Etelä-Euroopassa käytettävien pikkulintujen pyydysverkkojen silmäkoon suurentamiseksi, niin että ainakin hyvänä riistalintuna tunnettu metso mahtuu lentämään esteettömästi Keski-Suomen turvesoille.

Pääministeri (kok.) vastasi maatalousministerin (kesk.) puolesta ahkerana metsämiehenä tietävänsä, ettei yksikään Keski-Suomessa kuoriutunut metsäkanalintu vaihda elämänsä aikana vaalipiiriä.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Verkkouutiset 21.3.2014: Perussuomalaiset: Terveydenhoito kuuluu suomalaisille, ei paperittomille ulkomaalaisille
Perussuomalainen 19.3.2014: Halla-aho: Maahanmuuton porsaanreiät tukittavaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.