Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Pettyi Suomen ulkopolitiikkaan – vaatii Karjalaa takaisin

Keskisuomalaiseksi kolmannen polven evakoksi itseään luonnehtiva mies aikoo lähteä Vaalimaan tulliin vaatimaan Karjalaa takaisin.

Rajapuomi
Keskisuomalaismies kertoo hiihdelleensä Virolahdella useita kertoja ja löytäneensä lukuisia vaihtoehtoisia reittejä Viipuriin.

“Kun kerran Suomen ulkopoliittinen johto ei yksimielisesti esitä, että Suomi lähettäisi Venäjälle Karjalaa takaisin vaativan valtuuskunnan, niin minun täytyy näköjään sitten tämäkin asia hoitaa”, mies toteaa matkapuhelimeensa Virolahden lähettyvillä.

”Kyllä se Putin tässä hötäkässä varmaan palauttaisi paitsi Karjalan myös Aunuksen Suomelle, kun pelkäisi Naton puuttuvaan vanhaan vääryyteen”, mies jatkaa ja arvioi, että jos Putinin vastaus on ei ja että jos Nato ei reagoi tilanteeseen, hänen on mentävä vaatimaan Karjala takaisin suoraan Barack Obamalta.

”Tunnelmaa keventääkseni olen pukeutunut puolustusministerin innoittamana sinikeltaiseen solmioon. Ja silkkipainossa olen teettänyt itselleni Viipurin vaakunalla varustetut alushousut.”

Vuoden 1944 Moskovan rauhassa Suomi joutui luovuttamaan silloiselle Neuvostoliitolle silloisen Leningradin turvaksi Viipurin lisäksi myös Petsamon.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Pertti Usva, politiikan toimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Vuosien varrella etenkin yleisönosastoissa jo muutamankin kerranTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.