Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Koirat pilasivat kohu-uutisen Sonkajärvellä

Karanneiden koirien tunnistaminen karanneiksi koiriksi on turmellut käynnistymäisillään olleen susiuutisoinnin Iisalmen lähistöllä.

Koira on suden sukulainen, mutta arkistokuvamme koira ei liity tapaukseen.
Koira on suden sukulainen, mutta arkistokuvamme koira ei liity tapaukseen.

Päävastuun kohu-uutisen hautaamisesta kantaa Pohjois-Savon poliisi, joka ryhtyi selvittämään asiaa ja löysi koirien omistajan. Poliisin mukaan muutaman hiihtäjän kahdeksi sudeksi epäilemät eläimet olivat Kaukaasian paimenkoiria.

Uutisointi ei ennättänyt levitä etelän mediaan, koska Sonkajärvi sijaitsee kaukana Susirajan takana. Vuoden 2008 loppuun asti Susiraja oli Lounais-Sipoon Itäsalmessa noin kolmen kilometrin päässä Mellunmäen metroasemasta, mutta alueliitosten myötä se siirtyi Helsingin kaupungin rajojen sisäpuolelle.

Suomessa elää vajaat kaksisataa sutta, jotka nousevat uutiseksi aina kun ne tai jotkin niitä muistuttavat eläimet liikkuvat niiden reviirillä tai sen ulkopuolella.

Katso kartalta Susirajan tarkka sijainti:
Google Maps: Susiraja

Lue Uutissirkuksesta myös:
8.2.2013: Susi: Viisi miljoonaa ihmistä on reviirillämme

Aiheesta muissa aviiseissa:
Kainuun Sanomat 26.3.2013: Hiihtäjää Sonkajärvellä kirittänyt susi oli koira
Iisalmen Sanomat 25.3.2013: Räihä: Sudelle piti kalistella sauvoja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.