Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Yllätysnimi piispanvaalin kakkoskierrokselle

MEP Paavo Väyrynen (kp, kesk) on nousemassa varteenotettavaksi nimeksi arkkipiispan vaalissa.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen. (Kuva: Paasikivi, CC BY-SA 4.0, otos rajattu vaakakuvaksi.)

Hän ei ollut mukana ensimmäisellä äänestyskierroksella, jossa kärkeen nousivat piispat Tapio Luoma ja Björn Vikström. Väyrynen ei ole kuitenkaan missään vaiheessa kieltäytynyt toisesta ja samalla ratkaisevasta äänestyksestä.

“Enhän minä ole sanonut, että olisin mukana itse vaalissa, mutta minua ei voida etukäteen kieltää osallistumasta valintaprosessiin, koska minähän voisin vaikka välittömästi erota koko kirkosta”, Helsingin lentoaseman VIP-tiloista tavoittamamme Väyrynen sanoi.

Mikäli Väyrynen tulee valituksi, hän aikoo panostaa muiden muassa köyhien auttamiseen.

“Ensimmäiseksi ruokin viisi sinistä ministeriä kahdella tuhannella makkaralla ja viidellä tykillisellä hernekeittoa. Heiltähän on tämän Sipilän hallituksen aikana viety kaikki – kohta varmaan populismin viimeiset siemenperunatkin.”

Väyrynen ei vielä ottanut kantaa kaukaisempaan tulevaisuuteen kuten mahdolliseen paaviuteensa.

“En lähde tässä vaiheessa spekuloimaan tuolla kysymyksellä. Ensin valitaan arkkipiispa ja kesällä on tärkeä puoluekokous.”

“Onhan sekin todennäköistä, että jossain vaiheessa kerään Suomen kansalta kymmenentuhatta nimeä, myyn kaksikymmentätuhatta mukia ja alan Kekkoseksi”, veteraanipoliitikko totesi salaperäisesti hymyillen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
Evl.fi 8.2.2018: Tapio Luoma ja Björn Vikström jatkoon arkkipiispan vaalissa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.