Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Yllätysnimi piispanvaalin kakkoskierrokselle

Raportoi 10.02.2018 20.02 Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

MEP Paavo Väyrynen (kp, kesk) on nousemassa varteenotettavaksi nimeksi arkkipiispan vaalissa.

Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen. (Kuva: Paasikivi, CC BY-SA 4.0, otos rajattu vaakakuvaksi.)

Hän ei ollut mukana ensimmäisellä äänestyskierroksella, jossa kärkeen nousivat piispat Tapio Luoma ja Björn Vikström. Väyrynen ei ole kuitenkaan missään vaiheessa kieltäytynyt toisesta ja samalla ratkaisevasta äänestyksestä.

“Enhän minä ole sanonut, että olisin mukana itse vaalissa, mutta minua ei voida etukäteen kieltää osallistumasta valintaprosessiin, koska minähän voisin vaikka välittömästi erota koko kirkosta”, Helsingin lentoaseman VIP-tiloista tavoittamamme Väyrynen sanoi.

Mikäli Väyrynen tulee valituksi, hän aikoo panostaa muiden muassa köyhien auttamiseen.

“Ensimmäiseksi ruokin viisi sinistä ministeriä kahdella tuhannella makkaralla ja viidellä tykillisellä hernekeittoa. Heiltähän on tämän Sipilän hallituksen aikana viety kaikki – kohta varmaan populismin viimeiset siemenperunatkin.”

Väyrynen ei vielä ottanut kantaa kaukaisempaan tulevaisuuteen kuten mahdolliseen paaviuteensa.

“En lähde tässä vaiheessa spekuloimaan tuolla kysymyksellä. Ensin valitaan arkkipiispa ja kesällä on tärkeä puoluekokous.”

“Onhan sekin todennäköistä, että jossain vaiheessa kerään Suomen kansalta kymmenentuhatta nimeä, myyn kaksikymmentätuhatta mukia ja alan Kekkoseksi”, veteraanipoliitikko totesi salaperäisesti hymyillen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
Evl.fi 8.2.2018: Tapio Luoma ja Björn Vikström jatkoon arkkipiispan vaalissa


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!


Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet