Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Yleisradio sitoi ennaltaehkäisevästi miehen Linnan juhlien tv-lähetyksen ääreen

Raportoi 07.12.2017 20.12 Media, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Yleisradio otti ennaltaehkäisevästi kiinni miehen, joka aikoi jättää Linnan juhlat katsomatta.

television edessä kaksi kynttilää ja niiden välissä käsi, jossa kaukosäädin

Vuonna 2015 mies oli jopa piilottanut perheen television kaukosäätimen, jotta Linnan juhlien seuraaminen olisi ollut työläämpää.

Ylen katsontapäällikkö Aleksi Koikkaanperä kertoo, että kiinniotettu oli keski-ikäinen mies, joka on kahtena edellisenä itsenäisyyspäivänä pyrkinyt häiritsemään Linnan juhlat -lähetyksen katsomista kotonaan Koillis-Helsingissä.

”Nytkin meillä oli ennakkotietoa, että sama toiminta tulisi jatkumaan. Pahimmillaan tämä olisi voinut johtaa koko perheen eli neljän katsojan puuttumiseen Finnpanelin katsojatilastoista. Niinpä mies pidettiin ennaltaehkäisevästi televisionsa ääressä sidottuna ja suukapulalla varustettuna koko lähetyksen ajan, Koikkaanperä sanoo.

Tänä vuonna Yle sai tietoa miehen aikeista hänen Facebook-ystäviensä ja keskusteluryhmäviestiensä kautta. Viesteissään hän yllytti muitakin joko välttämämään Linnan juhlien seuraamista tai ainakin häiritsemään niitä seuraavia perheenjäseniä kovaäänisillä ja tyyliin sopimattomilla kommenteilla.

“Viime vuonna hän oli mm. tivannut useaan otteeseen vaimoltaan, miksi juhlalähetyksessä ei ole uimapukukierrosta. Tänä vuonna hänellä oli ollut aikomus nimittää yhden ministerin asua kylpytakiksi ja toisen edustamia aatteita fasismiksi.”

Vaikka mies pidettiin television ääressä, yli puolet suomalaisista ei tälläkään kertaa seurannut Linnan juhlia.

Ylen Linnan juhlat -ohjelma perustuu neuvostoliittolaiseen 1950-luvun tv-formaattiin, jossa poliittinen johtaja kättelee useiden tuntien ajan ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

Aiheesta muualla:
Yle 7.12.2017: Ennätysyleisö seurasi satavuotiaan itsenäisen Suomen juhlintaa – Linnan juhlat keräsi television ääreen 2,66 miljoonaa katsojaa
HS 7.12.2017: Poliisi otti ”ennaltaehkäisevästi” kiinni miehen, jonka epäillään suunnitelleen äärioikeiston mielenosoitusten häirintää – Hakkasi ruotsalaisen natsin 2016, sai poliisin paineaseesta 2015


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!


Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet