Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Yleisradio sitoi ennaltaehkäisevästi miehen Linnan juhlien tv-lähetyksen ääreen

Yleisradio otti ennaltaehkäisevästi kiinni miehen, joka aikoi jättää Linnan juhlat katsomatta.

television edessä kaksi kynttilää ja niiden välissä käsi, jossa kaukosäädin
Vuonna 2015 mies oli jopa piilottanut perheen television kaukosäätimen, jotta Linnan juhlien seuraaminen olisi ollut työläämpää.

Ylen katsontapäällikkö Aleksi Koikkaanperä kertoo, että kiinniotettu oli keski-ikäinen mies, joka on kahtena edellisenä itsenäisyyspäivänä pyrkinyt häiritsemään Linnan juhlat -lähetyksen katsomista kotonaan Koillis-Helsingissä.

”Nytkin meillä oli ennakkotietoa, että sama toiminta tulisi jatkumaan. Pahimmillaan tämä olisi voinut johtaa koko perheen eli neljän katsojan puuttumiseen Finnpanelin katsojatilastoista. Niinpä mies pidettiin ennaltaehkäisevästi televisionsa ääressä sidottuna ja suukapulalla varustettuna koko lähetyksen ajan, Koikkaanperä sanoo.

Tänä vuonna Yle sai tietoa miehen aikeista hänen Facebook-ystäviensä ja keskusteluryhmäviestiensä kautta. Viesteissään hän yllytti muitakin joko välttämämään Linnan juhlien seuraamista tai ainakin häiritsemään niitä seuraavia perheenjäseniä kovaäänisillä ja tyyliin sopimattomilla kommenteilla.

“Viime vuonna hän oli mm. tivannut useaan otteeseen vaimoltaan, miksi juhlalähetyksessä ei ole uimapukukierrosta. Tänä vuonna hänellä oli ollut aikomus nimittää yhden ministerin asua kylpytakiksi ja toisen edustamia aatteita fasismiksi.”

Vaikka mies pidettiin television ääressä, yli puolet suomalaisista ei tälläkään kertaa seurannut Linnan juhlia.

Ylen Linnan juhlat -ohjelma perustuu neuvostoliittolaiseen 1950-luvun tv-formaattiin, jossa poliittinen johtaja kättelee useiden tuntien ajan ihmisiä, jotka ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

Aiheesta muualla:
Yle 7.12.2017: Ennätysyleisö seurasi satavuotiaan itsenäisen Suomen juhlintaa – Linnan juhlat keräsi television ääreen 2,66 miljoonaa katsojaa
HS 7.12.2017: Poliisi otti ”ennaltaehkäisevästi” kiinni miehen, jonka epäillään suunnitelleen äärioikeiston mielenosoitusten häirintää – Hakkasi ruotsalaisen natsin 2016, sai poliisin paineaseesta 2015


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.