Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Rehtori turmeli koulunsa työyhteisön

Rehtori kiusasi muiden muassa liikunnanopettaja Ari-Pekkaa vaatimalla häntä osallistumaan oppilashuoltotyöryhmään.

Tuore rehtori on parissa viikossa myrkyttänyt täysin uusmaalaisen yläkoulun ilmapiirin. Hän on esimerkiksi yrittänyt väkisin jakaa opettajien työtaakan tasan.

Kesällä virkaansa astunut rehtori tyrmistytti alaisensa heti syksyn ensimmäisenä työpäivänä. Hän oli tehnyt listan kaikista opetuksen ulkopuolisista tehtävistä ja ehdotti niiden jyvittämisestä tasapuolisesti koko henkilökunnalle.

Rehtori pyrki näin heittämään romukoppaan koulussaan läpi koko sen historian noudatetun käytännön, jonka mukaan määräaikaisista tuntiopettajista nuorimmat ottavat hoitaakseen kaikki erityisjärjestelyjä ja lisätyötä vaativat projektit, neuvottelut sekä toimintapäivät ja hoitavat niitä niin monta vuotta kuin heidän määräaikaisuuksiaan uusitaan.

Rehtori piinasi koulun vakinaista henkilökuntaa

“Minä olen ollut tässä koulussa 27 vuotta eikä kukaan koskaan ole vaatinut minulta tällaista! Ei voi olla niin, että Minä joutuisin tekemään jotain muuta kuin omat oppituntini”, historian ja yhteiskuntaopin lehtori Jaana, 53, sanoo.

Vakinaisesta henkilökunnastaan rehtori otti silmätikukseen myös miespuolisen liikunnanopettajan, jota hän yritti saada mukaan oppilashuoltotyöryhmään.

“Minä teen jo nyt erittäin vastuullista työtä nuorten kanssa lähes 23 tuntia viikossa”, kuulantyöntöpaikalta tavoitettu liikunnanopettaja Ari-Pekka, 47, toteaa.

“Olisi melkomoinen taakka, jos joutuisin joka toinen viikko poistumaan urheilukeskuksestamme koululle jonkin lisäpuuhan vuoksi. Siitä tulisi matkaakin lähes 750 metriä suuntaansa.”

Vanhimmat opettajat auttoivat sovitteluratkaisuun

Koulun tilanne kriisiytyi rehtorin toimien vuoksi muutamissa päivissä niin pahaksi, että osa opettajista kieltäytyi opettajainhuoneessa juomasta heille valmiiksi keitettyä kahvia.

Rehtori oli hahmotellut, kuinka paljon työtunteja erilaisiin tehtäviin kuluisi koko lukuvuoden aikana. Lisätöiden työnjakoa puitiin koulun käynnistyttyä vielä ylimääräisessä opettajankokouksessa. Koulun virkaiältään vanhimmat opettajat tekivät lopulta sovitteluratkaisun, jotta kokous olisi saatu päätymään ennen seuraavan koulupäivän käynnistymistä.

Heidän esityksestään juuri äitiyslomansijaiseksi palkattu matemaattisia aineita opettava Heidi, 24, sai mahdollisuuden hoitaa oppilashuoltotyöryhmän, vanhempainiltojen valmistelun, Comenius-projektin ja 63 muuta koulujenvälistä yhteistyöhanketta. Lisäksi hänelle suotiin tilaisuus järjestää kolme liikunta- ja retkipäivää, koota syys- ja kevättiedote oppilaiden vanhemmille sekä ylläpitää koulun ATK-järjestelmiä ja -laitteistoja.

Jaana, Ari-Pekka ja monet muut Heidin kollegat kannustavat häntä päivittäin palkattomien lisätöidensä hoitamisessa.

“Nuorena kyllä jaksaa, nuorena kyllä jaksaa, nuorena kyllä jaksaa”, Jaana kiteyttää.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.